banner113

Halepçe Katliamı Kızıltepe’de Protesto Edildi

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde Halepçe’de 16 Mart 1988 tarihinde Irak’ta gerçekleştirilen Halepçe katliamı yürüyüş ve basın açıklaması ile kınandı.

Halepçe Katliamı Kızıltepe’de Protesto Edildi

Özgürlük Meydanı’nda bulunan DBP ilçe binası önünde bir araya gelen ve aralarında DBP, HDP ilçe eş başkanları, Kızıltepe belediye eş başkanları, DİSK, Tümbel-sen. Eğitim-sen, Barış anneleri inisiyatifi,78 derneği, meclis üyeleri yanı sıra çok sayıda yurttaş katıldı.

Yürüyüşte sık sık,” Biz Halepçe’yi unutmayacağız”sloganları,” Em komkujî ya halepçe şermezar dıkın”,” Bêhna sêva mirin anî jıbo kurda”,” Em Hellepçe jı bir nakın”,Halepçe’yi unutmayacağız” dövizleri taşındı.

Katliamda yaşamını yitirenler anısına yapılan saygı duruşunun ardından konuşan DBP Kızıltepe il yöneticisi Hamza Vurgun,”Bugün insanlık tarihine kara bir leke olarak geçen ve 21 yüzyılda tüm insanı ve İslami değerlere karşı geliştirilen korkunç vahşetin 27 yıl dönümüdür” dedi. Çoğunluğu çocuk, kadın ve yaşlılardan oluşan binlerce insanın kimyasal silahlarla katledildiğini hatırlatan Vurgun, "İnsanlığın gördüğü en büyük soykırımdan biri olan bu vahşete uluslar arası kurum ve kuruluşlar sessiz kalarak insanlık vicdanın da bu vahşete sessiz kalmakla suça ortak oldukları ispatlanmıştır. Bugün Kobanê’de, Şengal’de vahşetler yaşanıyor. Dünya ve insan hakları medeniyeti bunları gördükleri ve bunları görmemezlikten gelerek üç maymunları oynuyorlar. Kürtler bunlara yeter artık diyor. Kürtler örgütlüdür, Ortadoğu’da güçlü iradeye sahiptir. Kürt halkın artık hiçbir gücün durdurmayacağını ve bu katliamları unutmadık ve unutmayacağız” diye konuştu.

Yapılan açıklamanın ardından kitle sloganlar eşliğinde dağıldı.

Güncelleme Tarihi: 17 Mart 2015, 17:46

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER