Gezici Gençlik Merkezi Köy Okullarında

Kızıltepe ilçe Gençlik Merkezi ile Kızıltepe Belediyesinin ortaklaşa yürüttüğü Mobil Gençlik merkezi ilçeye bağlı Köy-Mahalle okullarını dolaşması sürüyor.

Gezici Gençlik Merkezi Köy Okullarında

Kızıltepe Belediyesi ile Kızıltepe ilçe Gençlik Merkezi işbirliğinde eğitim-öğretimin ilk döneminde öğrencilere yönelik çeşitli etkinlikler sunmak üzere hizmete sokulan Mobil Gençlik Merkezi gezici aracı çocuk ve Gençlere bir nefes olmak için köy ve mahalle okullarını dolaşmaya devam ediyor.

 

İlçeye bağlı Kırsal mahallelerden başlayarak merkez mahallelerdeki okullarda öğrencilere yönelik çeşitli etkinliklerde bulunan Mobil Gençlik Merkezi öğrencilerden büyük ilgi görüyor. Beden eğitimi derslerine denk getirilerek 2 beden eğitimi öğretmeni ve gönüllü 2 beden eğitim öğrencisiyle birlikte gençlerin ve çocukların keyifli vakit geçirmeleri sağlanan etkinlikte doyuran köyü ziyaret edilerek burada Doyuran İlköğretim öğrencileriyle keyifli vakit geçirildi.

 

Mobil Gençlik Merkezinin dolaştığı ilk ve orta okullarda Miniklere yüz boyama ve balon dağıtma benzeri etkinlikler yapılırken büyüklere yönelik de kort tenisi, basketbol, langırt, satranç, boks, Ebru sanatı, Badminton ve matrak oyunları gösterilip öğrenciler de oyunlara katılıyor.

 

 

Kızıltepe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ahmet Odabaş’ın talimatıyla gerçekleştirilen Mobil Gençlik Merkezi çalışması Kızıltepe Gençlik Merkezinin desteğinde süren çalışmalarda çocuk ve gençleri spor faaliyetlerine katılımını teşvik edilmesi amaçlanan çalışmada şimdiye kadar 28 köy okulunun ziyaret edildiği belirtildi.

Güncelleme Tarihi: 26 Nisan 2018, 23:00

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER