banner113

Evleri su basan aile yardım eli bekliyor

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde sağanak yağış nedeniyle evleri su basan Beyazıt ailesi, yetkililerden yardım bekliyor.

Evleri su basan aile yardım eli bekliyor
Mardin'in Kızıltepe ilçesinde etkili olan sağanak yağış nedeniyle evleri su basan ve eşyaları kullanılamaz hale gelen Beyazıt ailesi, yetkililerden gelecek yardımları bekliyor.

Olay, dün akşam saatlerinde İpek Mahallesi'ndeki Mehmet Said Beyazıt'ın ikamet ettiği harabe evde meydana geldi. İlçede etkili olan sağanak sonrası kanalizasyon logarı taşınca ev sular altında kaldı. Evin içinin suyla dolması sonucu bazı eşyalar kullanılamaz hale geldi.

Hasta eşi ve 4 çocuğuyla çaresiz bir şekilde sokakta kalan Mehmet Said Beyazıt, geceyi bir komşularının evinde geçirdi. Çocukların yalın ayaklarının soğuktan titremesi dikkatlerden kaçmadı.

Harabe olduğu için kaldıkları evin çökme tehlikesi bulunduğunu ve bazı eşyaların kullanılamaz hale geldiğini belirten Beyazıt, yetkililerden ve hayırseverlerden yardım talebinde bulundu.

Beyazıt, "Eve geldiğimde evin içi suyla dolmuştu. Kanalizasyon logarı taştığından dolayı biriken su evin içerisine girdi. Suyu tahliye etmek için komşumun duvarını deldik ama gene su bitmiyor. İtfaiyeyi ve MARSU'yu aradık, onları bekliyoruz. Görüldüğü gibi, eşyalarımız kullanılamaz hale geldi. Çocuklarımla dışarıda kaldık. Ne yapacağımı bilmiyorum. Çok mağdur olduk. İnşallah yetkililer sesimizi duyup, mağduriyetimizi giderirler. Perişan bir haldeyiz." dedi.

"Çok mağdur oldular, perişan haldeler"

Beyazıt ailesinin komşusu Orhan Sarıbatur ise mağdur aileye yardım ettiklerini anlatarak, şunları söyledi: "Geldiğimizde evin içi suyla dolmuştu. Kendi imkânlarımızla tahliye etmeye çalışıyoruz ama olmuyor. Eşyaları kullanılamaz hale geldi. Çok mağdur oldular, perişan haldeler. İnşallah sayın kaymakamımız ve sayın valimiz seslerini duyarlar ve bu mağdur aileye sahip çıkarlar. Eşi rahatsızdır. İlaç kullandığında kendinden geçiyor, bir ölü gibi duruyor. Eşinin rahatsızlığından dolayı kendisi de çalışamayıp çocuklarına bakıyor." (Mehmet Aslan, M. Salih Keskin - İLKHA)

Güncelleme Tarihi: 11 Mayıs 2018, 00:20

Furkan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER