banner113

Eşbaşkan Ası: Yaşanan Çözüm Sürecini Provake Etmek İstiyorlar

PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın özgürlüğüne ilişkin başlatılan imza kampanyasına destek verdikleri gerekçesi ile gözaltına alınan Mardin Kızıltepe Belediyesi Eş Başkanları İsmail Ası ve Leyla Salman sorgularının ardından serbest bırakıldı.

Eşbaşkan Ası: Yaşanan Çözüm Sürecini Provake Etmek İstiyorlar

Konuya ilişkin Kızıltepe Belediyesi Eş Başkanı İsmail Ası, yaşanan çözüm sürecinin provake edilmek istendiğini söyledi.

 

PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın özgürlüğüne ilişkin yurdun tüm yerinde başlatılan imza kampanyaları devam ederken kampanyanın yasal olmadığına ilişkinde kimi yerlerde gözaltılar yaşanmaya devam ediyor. Kampanyanın devam ettiği Kızıltepe ilçesinde bu akşam kampanya çalışmalarını yürüttükleri sırada kampanya ya ilişkin Diyarbakır 1’inci Sulh Ceza Mahkemsinin yasaklama kararı olduğu gerekçesi ile Kızıltepe Belediyesi Eş Başkanları İsmail Ası ve Leyla Salman Kızıltepe TOKİ mevkisinde gözaltına alındılar. Gözaltına alınan Ası ve Salman İlçe Emniyet  Müdürlüğü’nde ki sorgularının ardından serbest bırakıldı.

 

“Bunlar yaşanan çözüm sürecinin provake edildiğinin göstergesidir”

 

Sorgularının ardından serbest bırakılan Eş Başkanlardan İsmail Ası, konuya ilişkin “İmza kampanyasının yasaklandığına ilişkin bizleri gözaltına aldılar. Halbuki herkesinde bildiği gibi devlet nezdinde Sayın Abdullah Öcalan ile yapılan görüşmeler vardır. Bizlerde yaşanan bu görüşmelere ve çözüm sürecine Sayın Abdullah Öcalan’ın katkı bsağlayabileceğine inandığımız için partimizle beraber imza kampanyası başlattık. Oysa onlar sanki bu görüşmeleri görmk istemiyorlarmış gibi ve yaşan çözüm sürecini porovake etmek istercesine kampanyayı hem yasaklıyorlar hemde bizleri gözaltına alıyorlar. Bunların keyfi bir şekilde yapıldığına inanıyoruz. Bizler yaşan çözüm sürecinin sadece Kürt halkı için değil tüm halklar için gerekli olduğuna ve buna herkesin katkı sağlaması gerektiğine inanıyoruz” şeklinde konuştu. Sözlerinin sonunda aynı gerekçeden dolayı gözaltına alınan Batman belediyesi EŞ Başkanı Gülistan Akel’e de dikkat çekerek yaşananların hukuksuzluk olduğunu ve artık bunlara bir son verilmsi gerektiğinin altını çizdi.

Güncelleme Tarihi: 06 Ocak 2015, 01:05

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER