Elektriği kesilen çiftçilerin DEDAŞ eylemine polis izin vermedi

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde, DEDAŞ tarafından elektriği kesilen bir grup çiftçinin “elektriğime dokunma” eylemi, polis “kanunsuz” olduğu gerekçesiyle izin vermedi.

Elektriği kesilen çiftçilerin DEDAŞ eylemine polis izin vermedi
Tarım denildiğinde akla gelen Mezopotamya Ovasının verimli topraklarına sahip olan Güneydoğulu çiftçilerin DEDAŞ olan sorunu hala çözülebilmiş değil.

Özelleşme ile beraber başlayan ve halen çözülemeyen elektrik sorunu, bölge çiftçilerin kanayan yarası olmaya devam ediyor.

Artan elektrik maliyetleri ve yaşanan elektrik kesintinden dolayı üretemeyecek duruma gelen çiftçilerin sorunları çözüm beklerken DEDAŞ’ın uygulamaları ise mağdur ediyor.

Hemen hemen her yıl tekrarlanan sorun, bu yıl da patlak verdi. Mardin’in Kızıltepe ile Derik ilçelerinde yüzlerce köyün elektriği, geçtiğimiz günlerde Dicle EDAŞ tarafından "borç" iddiasıyla yeniden kesildi.

Elektrik fazlarının 3’ten bire indirilmesinden sonra su pompaları ile beyaz eşyalarının çalışmadığını ve sorunlarıyla da kimsenin ilgilenmediğini belirttin çiftçiler, duruma tepkili…

Kızıltepe ilçesine bağlı Akdoğan Mahallesinde (Êrradê köyü) çiftçiler, açlık grevi başlatırken şehir merkezinde ise bir grup çiftçi, DEDAŞ’a karşı eylem yapmak istedi.

Tarihi İpekyolu Dedeman Kavşağı’nda bir araya gelen çiftçiler, “elektriğime dokunma” ve “#çiftçilerindüşmanıdedaş” yazılı tişörtler giydiği görüldü.
Elektriği kesilen çiftçilerin DEDAŞ eylemine polis izin vermedi

Emniyet Müdürü: Bu şekilde bir protestoyu kabul etmiyorum

Kavşakta yoğun güvenlik önlemi alan polis, eylemin “kanunsuz” olduğu gerekçesiyle izin vermedi ve eylemcilerden dağılmalarını istedi.

Gruba seslenen Kızıltepe İlçe Emniyet Müdürü Emin Yıldırım, “Bu şekilde bir protestoyu kabul etmiyorum. Şu an yaptığınız kanunsuz eylemdir, dağılın.” dedi.
Elektriği kesilen çiftçilerin DEDAŞ eylemine polis izin vermedi

Çiftçi Kılıçaslan: Kaymakam ve valinin yolu kapalı

Bunun üzerine araya giren çiftçilerden Vedat Kılıçaslan, “Yetkililer görüşsün bu insanlarla. Kaymakamın yolu kapalıdır, valinin yolu kapalıdır, milletvekilleri konuşmuyor. Siz bir çözüm bulun. Elektrik yok, su yok. Millet perişandır. Kâğıt kalem ile fatura olmaz.” dedi.

“Sorun çözülmezse eylemler devam edecek”

Uzun süre yapılan görüşmelerin ardından eylemin bugün sonlandıracaklarını belirten grup, ancak sorunun devam etmesi halinde eylemlerine devam edeceklerini ifade ettikten sonra dağıldılar. (İLKHA)

Güncelleme Tarihi: 09 Temmuz 2020, 20:59

Furkan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER