banner113

Ekin Van’a Yapılan Uygulama Kızıltepe’de Protesto Edildi

Kevser Eltürk'ün (Ekin Van) bedenine yapılan işkence Mardin Kızıltepe KJA aktivistleri tarafından yapılan basın açıklaması ile protesto edildi.

Ekin Van’a Yapılan Uygulama Kızıltepe’de Protesto Edildi

KJA Kızıltepe Aktivistleri öncülüğünde Kevser Eltürk’ün (Ekin Van)  Kızıltepe Belediyesi Mehmet Yalçın Etüt merkezinde yapılan açıklama ile protesto edildi. Açıklamaya KJA üyelerinin yanı sıra DBP, HDP Kızıltepe ilçe örgütü, Barış Anneleri, Kızıltepe Belediyesi Eş Başkanları ve çok sayıda kişi katıldı.

Açıklamayı kitle adına DBP Kızıltepe Eş başkanı Necla kaya yaptı. Kaya, bir savaş politikası haline gelen kadın bedeni üzerindeki işkenceye dikkat çekerek 90’lı yıllarda da aynı uygulamanın yaşlandığını aktardı. Kadın özgürlük mücadelesi yürüten kadınların cenazelerine karşı yapılan uygulamanın da aynı zaman da erkek devlet zihniyetinin bir saldırı olduğunun altını çizen Kaya,“Bu zihniyetin hala devam ettiği ise ortaya çıkan yeni vicdansızlıklarla görülüyor. Bunu yapan adamların ne yapmaya çalıştıklarını biliyoruz. Bize ne kadar karanlık, ne kadar korkunç, ne kadar acımasız, ne kadar vahşi insan olduklarını hatırlatarak yüreklerimize korku ve dehşet salmak istiyorlar bir kez daha.  Ama korkmadık. Evet nasıl insanlar olduğunuzu hatırladık. Zaten biliyorduk. Hiç unutmamıştık. Sizden bir kez daha iğrendik, nefret ettik, ama korkmuyoruz. Siz korkun siz kahrolun. Vicdanınız kurusun. Ölü bir kadın gerillasının bedenini çırılçıplak edip meydana atacak kadar alçak Türk devleti ile savaşmak zordur. Evet Savaşmak zordur ama sizin gücünüzden kaynaklı değil, sizin ahlaksız savaş politikalarınızdan kaynaklı zordur” dedi.

Kaya, son olarak Kevser Eltürk'e (Ekin Van) yapılan uygulamayı da şiddetle kınadıklarını belirterek açıklamasına “Bizler Kürt kadınları olarak inadına yaşamın her alanında kendimizi örgütleyip her türlü saldırıya karşı meşru savunmamızı yapacağız. Ekin Wan çırılçıplak onurumuzdur” şeklinde son verdi.

Güncelleme Tarihi: 20 Ağustos 2015, 22:11

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER