banner113

Eczacılar Rojava için yardım kampanyası başlattı

Rojava Komisyonu 1 yıl sürecek şekilde Rojava için ilaç ve para yardımında bulunacaklar.

Eczacılar Rojava için yardım kampanyası başlattı
Mardin Eczacılar Odasına Bağlı Mardin ve Şırnak illerinde faaliyet gösteren eczacılar Rojava Komisyonu oluşturarak 1 yıl sürecek şekilde Rojava için tıbbı ilaç yardımında bulunacaklarını belirterek bu konuda siyasi parti, belediyeler, halk ve sivil toplum kuruluşlarından Tıbbı  ilaç yardımı konusunda duyarlı olmalarını istedi.

Mardin Eczacılar Odasına Bağlı Mardin ve Şırnak illerinde faaliyet gösteren eczacılar Rojava Komisyonu oluşturarak 1 yıl sürecek şekilde Rojava için ilaç ve para yardımında bulunacaklarını söyledi. 200’e yakın eczacının oluşturduğu komisyon üyeleri konuya ilişkin Kızıltepe Belediye Eş başkanları İsmail Ası ve Leyla Salman’ı ziyaret ederek bilgilendirme yaptı.

“Bir cana ilaç ol” sloganı ile başlatmış oldukları kampanya ya ilişkin eczacılar yapacakları yardımın ilkini Ramazan bayramından önce yapmaya çalışacaklarını belirterek “Bizler Rojavada yaşanan savaşa sessiz kalmamak ve oradaki halka yardım etmek için böyle bir çalışma yürüttük. Bir yıl boyunca sürdürülecek çalışmanın olumlu neticeleri alındığı takdirde bizler bunu daha sonra tekrar devam ettireceğiz. Daha önce Rojavaya ilaç yardımında bulunulmuştu. Ama bazı tıbbi malzemeler evlerde olmadığı için satın alınması gerek bunun içinde bir hesap açarak Tıbbı ilaç yardımda bulunmak isteyenlerin yapmalarını sağlayacağız. Böylece kişiler gönüllerinden koptuğu kadar yardım edebilecekler. Aynı şekilde tüm eczanelere yardım kutuları bıraktık orda kişi 1 lira bile olsa bırakarak yardım edecektir. Çünkü yurttaşlarımız bize getirdikleri çoğu ilaçların Rojavadaki halkın ihtiyaçlarını karşılamıyor. Biz Rojavadaki gerekleri malzemelerin listesini çıkarmış bulunmaktayız. Alınacak malzemelerin orda talep edilen listeye göre de hazırlanacaktır” dedi.

Yapılan görüşmenin ardında Eş başkanlar Ası ve Salman, kendilerine Rojava halkı için her zaman yardıma hazır olduklarını belirterek Belediye olarak imkânlar dâhilin de yardıma hazır olduklarını söyledi.
Rojava halkı için açılan banka hesabı: Vakıf Bank Hesap No:
TR050001500158007302223290

Güncelleme Tarihi: 25 Haziran 2014, 09:49

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER