banner113

Dora, Zergan Deresi'nin bir an önce ıslah etme çalışmalarının bitmesi gerektiğini söyledi

Kızıltepe merkezinden geçen Zergan Deresi ıslah etme çalışmalarını yerinde inceleyen BDP Mardin Milletvekili Erol Dora, Zergan Deresi'nin bir an önce ıslah etme çalışmalarının bitmesi gerektiğine vurgu yaparak, Çevre ve Şehircilik ile Orman ve Su İşleri bakanlıklarının bugüne kadar görevlerini yerine getiremediklerini söyledi.

Dora, Zergan Deresi'nin bir an önce ıslah etme çalışmalarının bitmesi gerektiğini söyledi
 Mardin'in Kızıltepe İlçesi içerisinden geçen Zergan Deresi ıslah etme çalışmaları sürerken, aralarında BDP Mardin Milletvekili Erol Dora, BDP Mardin İl Eş Başkanı Sihem Elveren Alp, Kızıltepe Belediye Başkanvekili Şerife Alp, Kızıltepe Belediye Başkan Yardımcısı Şemsettin Sulhan.BDP Kızıltepe ilçe başkanı Ömer Turgay ,Zergan Deresi Gönüllüsü Metin Aydın ve çok sayıda BDP'li dere ıslat etme çalışmalarını yerinde inceledi. İnceleme sırasında konuşan BDP Mardin Milletvekili Erol Dora, hijyenik açıdan hem hayvanlara hem de bölgede yaşayan insanlara zarar vermemesi açısından bölgenin ıslah edilmesinin gerektiğini söyledi. Dora, çevre sorununun dünyanın en büyük sorunlarından biri haline geldiğini aktararak, "Buradan hem Çevre ve Şehircilik hem de Orman ve Su İşleri bakanlarına seslenmek istiyorum. Burası topluma zarar verici bir durumdadır. Buranın bir an önce ıslah edilip halkımızın hizmetine sunulması gerektiğine inanıyorum. Bugüne kadar Zergan Deresi konusunda görevlerini yerine getiremediler; ancak bundan sonraki süreçte bu projenin takipçisi olacağız" dedi. 
Kızıltepe Belediye Başkanvekili Şerife Alp ise, DSİ Şube Müdürlüğü'nün kendilerine 2 yıldır çok büyük destek sunduğunu ifade ederek, "Burası halen ihaleye verilmemiş olmasına rağmen çok ciddi çalışmalar yapıldı. 2 yıldır burada Zergan Deresi ıslah çalışması yapmak üzere 18 kilometrelik çok ciddi bir çalışma yürüttük. Çalışmalarımızı bugün adım adım gezerek gördük. Bir kaç kısımda zorlanıyoruz, bu zorlanmaları da umuyorum ki yakın zamanda aşacağız. Burada gördüğünüz tarihi Dunaysır Köprüsü bir an önce restore edilmesi lazım. Vakıflar Genel Müdürlüğümüzden alacağımız izinlerle ve bize devredilmesi halinde bir an önce el atarak düzenleyeceğimizi belirtmek istiyorum" diye kaydetti. 
DSİ Şube Müdürü Halil Bilgin ise, proje çalışmalarının devam ettiğini ve 2 yıldır makine çalışması yaptıklarını belirtti. 18 kilometre dere ıslahını bitirmek üzere olduklarını ifade eden Bilgin, akabinde üzerindeki sanat yapıları ile birlikte ihalesini yaptıracaklarını ve çalışmaları 2013'te bitirmeyi hedeflediklerini söyledi.

Güncelleme Tarihi: 24 Temmuz 2012, 15:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER