banner113

Dobelan Kebabının Tanıtımına Teşekkür Belgesi

Kızıltepe'de Dobelan Kebabına ilgi sürüyor

Dobelan Kebabının Tanıtımına Teşekkür Belgesi

Kızıltepe ilçesinde yağmurlarının ardından dağlık arazide yetişen bir tür mantar olan Dobelan, fiyatının yüksek olmasına rağmen halk tarafından ilgi görüyor. Halkın ilgisini göz önünde bulunduran işletmeci Hikmet usta Kebap’a Dobelan karıştırarak yaptığı yeni buluş kebap yemeğine müşteriler yoğun ilgi gösteriyor.

 

Dobelan kebabını tanıtma katkılarından dolayı İlçe Tarım Müdürlüğü ise girişimci yemek ustası Hikmet Ölçer’e teşekkür belgesi verildi.

 

Doğu-Güneydoğu ve iç Anadolu bölgesinde yetişen ve özellikle ilkbahar aylarında bol yağmurun yağdığı dönemde dağlık arazide yetişen bir mantar türü olan Dobelan (keme) mantarından yapılan kebap yemeği Kızıltepelilerin büyük ilgisini çekmeye devam ediyor.

 

Farklı bir tadı ve protein deposu olan Dobelan mantarı Kızıltepe Öğretmen evi Restaurant’ın da 'Dobelan kebabı' olarak müşteriye sunuluyor.

 

Oldukça nadir bulunan bir tür olan mantar yemeği olan Dobelan, özellikle Güneydoğu ve İç Anadolu yöresinde daha yaygın olarak yetişmekte ve Mevsimin ilk Dobelan mantarının Kilosu 40-50 TL den müşteri bulmakta.

 

Son yıllarda Dobelan kebabı yaparak müşterilerine farklı yemek çeşidi sunan Kızıltepe Öğretmen Evi Restauran İşletmecisi ve Yemek ustası Hikmet Ölçer, müşterilerin yoğun taleplerine yetişemediklerini söyledi.

Ölçer, “Dobelan kıraç yerlerde çıkıyor bizde 4 yıldır burada kebapla harmanlayıp yapıyoruz. Müşterilerimiz çok memnun yoğun bir talep var. Dobelan’ın kebabını kuşbaşısını kavurmasını ve birde yumurtalısı olmak üzere 4 çeşit yapıyoruz. Dobelan’ın süresi az olduğu için çabuk bitiyor müşterilere yetiştiremiyoruz. Diye belirtti.

 

İlçe ve dobalan mantarını tanıtmaktan dolayı işletme sahibi Hikmet Ölçer’e teşekkür belgesi vererek tebrik eden ve başarılar dileyen Kızıltepe ilçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Nevaf Kalkan ise yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Dobelan dediğimiz bitki doğada yetişen bir mantar çeşididir. Nisan ayında bölgemizde hiç sürülmemiş arazilerde oluşan bir mantardır. Bölgemizde ve iç Anadolu’da has bir bitkidir. Çok güzel bir tadı var. Hikmet usta dobelanı kebaba katarak çok güzel bir ağız tadı oluşturdu. Daha öncede Gaziantep’te Şanlıurfa’da yapanlarda vardı ama bu Hikmet usta usulüdür çünkü Hikmet usta kendi tarzında değişik bir tat yaptı. Mardin bölgesinde ilk defa Hikmet usta yapıyor. Bundan dolayı kendisine teşekkür belgesi verdik başarılarının devamını diliyorum. Dedi.

 

Güncelleme Tarihi: 16 Nisan 2016, 11:45

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER