banner113

DİKA Genel Sekreteri ve Ömerli Belediye Başkanı’ndan Başkan Öter’e Ziyaret

Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ ve Ömerli Belediye Başkanı Hüsamettin Altındağ beraberlerinde bir heyetle Mardin Toplumsal Dayanışma Federasyonu ve Kızıltepe Hububat Ticaret Merkezi Başkanı Mehmet Şerif Öter’i ziyaret ettiler.

DİKA Genel Sekreteri ve Ömerli Belediye Başkanı’ndan Başkan Öter’e Ziyaret

Hububat Ticaret Merkezi ve Mardin Toplumsal Dayanışma Federasyonu Başkanı Mehmet Şerif Öter tarafından karşılanan konuk heyet yaklaşık üç saat kaldıkları hububat merkezinde çalışmalarla ilgili bilgi alışverişinde bulundular.

Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ burada yaptığı konuşmada “Mardin ve ajansa bağlı dört ilimizin kalkınması için ajans olarak var gücümüzle çalışıyoruz.  Bu çerçevede kalkınma ve istihdama önemli katkı sunan birçok projeye destek sağladık.

Ortadoğu’nun en büyük Kızıltepe Hububat Ticaret Merkezi alanında Kızıltepe Ticaret Borsası tarafından yapılacak Türkiye’nin sayılı müzayede salonu ve son sistem teknolojiyle donatılan Laboratuvar donatıları Dicle kalkınma ajansımızın destekleriyle yakın bir zamanda kurulacak ve burası Uluslararası hububat merkezi haline gelecek.  Kızıltepe zahirecilerimiz kendi imkân ve dayanışmalarıyla kurdukları Kızıltepe hububat ticaret merkezi Mardin ve bölge tarımına katma değerin yanı sıra istihdama da önemli  katkı sundukları için tüm zahirecilerimizi kutluyor ve başarılarının devamını diliyorum. ” Dedi.

 

Ömerli Belediye başkanı Hüsamettin Altındağ yaptığı konuşmada “Böylesine sistemli, düzenli, modern ve istihdama önemli katkı sağlayan Ortadoğu’nun en büyük Hububat Ticaret Merkezini kendi imkânlarıyla Mardin’imize kazandıran zahireci esnaflarını kutluyor ve başarılarının devamını diliyorum. “Dedi.

 

Mardin Toplumsal Dayanışma Federasyonu ve Kızıltepe Hububat Ticaret Merkezi Başkanı Mehmet Şerif Öter “Dicle Kalkınma ajansı (DİKA) Genel sekreteri Sayın Yılmaz Altındağ ajansın başına geçtiği günden beri Mardin ve ajansa bağlı illerimizin kalkınmasına destek sağlamak için tabiri caizse yatırımcıların peşinden koşuyor ve teşvik ediyor. Bu gayretlerini Mardin ve bölge halkı görüyor. Sivil toplum ve yatırımcı olarak bizlerde takip ediyoruz. Tarım ve sanayi şehri olan İlimizin ve bölgemizin hak ettiği yere gelmesinde büyük katkıları var. Sayın Yılmaz Altındağ gibi gerçek memleket sever insanların her kurumda çoğalmalarını temenni ediyoruz.

 

 Öter ”Beş ay önce Ömerli Belediye Başkanı seçilen Sayın Hüsamettin Altındağ’ın halka karşı samimi, mütevazı ve hizmetleriyle Ömerli halkımızın sevgi ve takdirini kazanmıştır. Bizde kendilerini bir kez daha kutluyor ve bundan sonraki çalışmalarında başarılarının  devamını diliyoruz.”Dedi.

Güncelleme Tarihi: 10 Eylül 2019, 21:23

Furkan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER