banner113

Demokrasi Nöbetine Kızıltepe’de Coşkuylan Devam Edildi.

Tüm Türkiye’de devam eden darbe karşıtı Demokrasi nöbeti, Kızıltepe ilçesinde de sürüyor.

Demokrasi Nöbetine Kızıltepe’de Coşkuylan Devam Edildi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın çağrısıyla başlatılan "demokrasi nöbeti" için  Kızıltepe’de İlçe Başkanlığı önünde toplanan vatandaşlar, ellerinde Türk bayraklarıyla darbe girişimine tepki gösterdi.

Demokrasi nöbetinin 16. gününde Kızıltepe’de yapılan darbe karşıtı etkinliğe her kesimden çok sayıda kişi, katıldı.

 

Eski Hastane caddesinde bulunan Ak parti Kızıltepe ilçe teşkilatı önüne düzenlenen ve çok sayıda politikacı, STK temsilcileri, Mardin merkez ve ilçelerinden çok sayıda vatandaşın katıldığı demokrasi nöbeti Tahir Taşçı hocanın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

 

Sanayi Bakanlığına Hukuk Müşavirliğine atanan Ak Parti eski ilçe başkanı Murat Durgan, Ak Parti Kızıltepe ilçe Başkanı Faruk Kılınç, Ak Parti İl Başkanı Mehmet Ali Dündar, Ak Parti MKYK üyesi Zeynep Alkış, Ak Parti Genel başkan yardımcısı ve Diyarbakır eski milletvekili A.Rahman Kurt, Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu ve Huda-Par GİK üyesi Mahmut Kulunç birer konuşma yaptığı etkinlikte alanda toplanan kalabalık sık sık darbecilere ve Fetö örgütü aleyhine slogan atarken, Cumhurbaşkanı Erdoğan lehine slogan attılar.

 

Tahir Taşçı Hoca’nın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan darbe karşıtı Demokrasi nöbetinde Kızıltepe ilahi grubu sanatçılarının seslendirdiği ilahilerle alandaki halkı coşturduğu proğramda konuşmacılar önemli mesajlar verdiler.

 

Sanayi Bakanlığına Hukuk Müşavirliğine atanan Ak Parti eski ilçe başkanı Murat Durgan yaptığı konuşmada görev yaptığı süre içinde kendisine destek çıkan partililere ve halka teşekkür etti.

 

Durgan’dan boşalan Kızıltepe ilçe başkanlığı görevine getirilen Faruk Kılınç’da yaptığı selamlama konuşmasında;  Onlar tuzak kurdular, Allah'ta bir tuzak kurdu. Allah tuzak kuranların en hayırlısıdır. Bizleri darbeyle susturmak isteyen darbecilere milletin karşı darbesiyle durduran Allah'a hamd olsun. İhanet üstüne kurulmuş FETÖ terör şebekesinin planları Allah'ın inayeti Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın basireti, cesareti, kararlı duruşu ve milletimizin dirayeti ile geri püskürtülmüş hainlerin emellerini boşa çıkartmıştır.

Sizler canınız pahasına çoluk çocuğunuzu ailenizi ticaretinizi makamınızı düşünmeden darbeye karşı iradenizi ortaya koyarak darbeyi darbeci zihniyeti ve onun iç ve dış destekçilerinin hamlelerini oyunlarını tuzaklarını berteraf ettiniz. Bu yüzden sizlerle iftihar ediyor sizleri kutluyor ve sizleri selamlıyorum.

İslam ümmetinin Umudu olan son kale olarak kabul ettiğimiz Türkiyemizin önünü kesmek hızlı yükselişini durdurmak dünyada küresel bir aktör olmayı engellemek adına yapılan bu hain ve alçakça planlanmış darbe girişimine karşı teyakkuz halindeyiz. Bu vesileyle bu nöbetimiz Reisimizin evinize dönün çağrısına kadar yani ikinci bir emre kadar meydanlarda olacağız. Gündüz işimize gideceğiz gecede bulunduğumuz mıntıkada nöbetimize devam edeceğiz. Ama bu nöbetlerimizi bir ve beraberlik içinde dostça, kardeşçe ve Ali imran süresinin 103.ayetini hatırlayarak tutacağız.

 

Yüce Rabbimiz şöyle buyurmaktadır.

''Hep birlikte Allahın ipine sımsıkı sarılın, parçalara, fırkalara ayrılmayın ve Allah'ın sizin üzerinizdeki nimetlerini hatırlayın siz birbirinize düşman olmuştunuz sonra Allah kalplerinizi birleştirdi. İşte onun bu nimetleri sayesinde kardeş olmuştunuz. Yine siz bir ateş çukurunun tam kenarında iken oradan da sizi Allah kurtarmıştı. İşte Allah size ayetlerini böyle açık bildiriyor ki doğru yola eresiniz''

Şüphesiz ALLAH doğru söylemiştir

Evet bizler bir arada ve beraber olduğumuz süre içinde Bedir'de Uhud'ta ve Çanakkale’de olduğu gibi yine Allah bizimle beraber olacaktır. Allah doğrularla beraberdir. Allah de ötesini bırak.

 

Ak Parti İl Başkanı Mehmet Ali Dündar ise yaptığı konuşmada Demokrasi nöbetlerinin 16. gününde Kızıltepe’de tüm darbe karşıtları ve demokrasi yanlılarının bir arada bulunmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek katılan herkese teşekkür etti.

 

“Kızıltepe’ye şehitlerin selamını getirdim”

FETÖ/PDY’nin darbe girişimi nedeniyle Mardin’in Kızıltepe ilçesinde halka hitap eden Abdurrahman Kurt,  darbe teşebbüsü gecesinde İstanbul’da şehit edilen Abdullah Tayyib’in, Mısır’da şehit edilen Esma’nın, Diyarbakır’da kurban eti dağıtırken şehit olan Yasin Börü, ve arkadaşlarının ve şehit şeyh Said’in, Seyid Rıza’nın, İskilipli Atıf hocanın ve bugüne kadar Allah’ın bayrağı yere düşmesin diye şehit olan şehitlerin kanlarının selamını getirdiğini söyledi.

 

Ak Parti Genel Başkan yardımcısı Abdurrahman Kurt alanı dolduranları coşturduğu konuşmasında, “ Ey Kızıltepeliler sizlere selam getirdim. Size, İstanbul’da 16 yaşında babasıyla birlikte şehadet şerbetini içen Abdullah Tayyib’in, Mısır meydanlarında şeytanların şerrine direnirken şehit olan Esma bacımızın, Diyarbakır sokaklarında kurban eti dağıtırken şehit edilen 16 yaşındaki Yasin Börü, Hasan Gökgöz ve arkadaşlarının, Şeyh Saîd’den Seyid Rıza’ya, İskilipli Atıf hocaya ve bugüne kadar Allah’ın bayrağı yere düşmesin diye şehit olan şehitlerin kanlarının selamını getirdim.” Dedi.


Meydanlarda tutulan nöbetin İslam Dünyasının kaderini belirleyeceğini vurgulayan Kurt, konuşmasını şöyle bitirdi.
“Allah, inananların velisidir onları karanlıktan aydınlığa çıkarır ve bu aydınlık için bu milleti nöbete dikti. Siz, bu nöbeti sonuna kadar tutmaya hazır mısınız? Siz, bu nöbetinin kaderinin Mısır’ın, Suriye’nin, mazlum İslam Dünyasının kaderinin olduğunun bilinciyle sonuna kadar Reis, Ordu Komutanı tamam diyene kadar bu nöbeti tutmaya hazır mısınız? Diye halka sordu. Kalabalığın tutmaya hazırız sözleri ile konuşmasını tamamlayan Kurt’un ardından Kürtçe bir konuşma yapan HÜDAPAR GİK üyesi Mahmut Kılınç, darbe girişimi nedeninin Davos’ta Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Siyonist İsrail Cumhurbaşkanına “Filistinli çocukları nasıl öldürdüğünüzü çok iyi biliyoruz” dediği için yapıldığına dikkat çekti.


“Darbe girişimi Erdoğan’ın Davos’ta Siyonist Cumhurbaşkanı’na söylediği sözün bedeliydi”
Kılınç, 15 Temmuz’da Türkiye’ye yapılan darbe girişimi sadece Türkiye’ye değil tüm İslam âlemine yapıldı. Bu darbenin arkasındaki Emperyalist ve karanlık güçler İslam âleminde tek kale kalan bu son kaleyi de yıkıp İslam âlemini yerle bir etmek istiyorlardı. Bu darbe girişiminin sebebi Davos’ta Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Siyonist İsrail Cumhurbaşkanına ‘Filistinli çocukları nasıl öldürdüğünüzü çok iyi biliyoruz’ dediği için ve Cumhurbaşkanın Türkiye güçlendiğinde ‘Irak’ta, Suriye’de, Afganistan’da ve Libya’da akan kan duracak’ dediği için bu darbe girişimi bu sözlerin bedeliydi.”


“Bu nöbet İslam’ın ve Kur’an-ın nöbetidir”
Müslümanların sala ve tekbir sesleriyle kendilerini tankların önüne attıklarına vurgu yapan Kılınç, Darbe girişimi bitti ama darbeyi yapan zihniyet bitmedi bundan sonra bu darbeyi gerçekleştirmeye çalışan zihniyetle mücadele etmemiz lazım. Bu zihniyet küfürdür ve üzerimize bomba yağdıran demokrasileridir. Demokrasileri sadece kendilerinedir. Bize hiçbir hayrı yoktur. Bu nöbet İslam’ın kuranın nöbetidir Müslümanlar sala ve tekbir sesleriyle kendilerini tankların önüne attılar. Bugün kardeşlik birlik kenetleme günüdür biz bir olursak Allah’ın izniyle tank ve topları bizi yıldıramaz.” Dedi.

 

“Sizin cesaretiniz tank ve topları durdurdu”
Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu ise konuşmasına alanda toplanan halka Kürtçe hitap eden Mahmut Kılınç’a teşekkür ederek başladı. Miroğlu, Halkın cesaretiyle Türkiye’nin 15 Temmuz şafağına yeni geleceğiyle uyandığını söyleyen Miroğlu, “Halk 15 Temmuzda bir devrime adım attı. 15 Temmuz’dan sonra yaşadığımız Türkiye’nin yüzyıllardan beri beklenen devrimidir ve bu devrim sizin cesaretiniz sayesinde oldu. Sizin tankları ve topları durduran cesaretiniz nedeniyle Türkiye yeni geleceğiyle buluşacağı bir şafağa uyandı.” Diyen Milletvekili Miroğlu, Darbeyi tüm yönleri ile derinden araştırmak amacıyla önümüzdeki günlerde bir Meclis araştırma komisyonunun kurulacağını söyledi.

Güncelleme Tarihi: 04 Ağustos 2016, 15:02

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER