banner113

Demirkaya: “Kızıltepe’ye Alternatif Çevre Yolu Yapılacak”

Mardin Milletvekili Cengiz Demirkaya Kızıltepe ilçesinde trafiği rahatlatmak amacıyla kısa sürede tamamlanacak bir alternatif çevre yolu yapılması için çalışmalara başlandığını söyledi.

Demirkaya: “Kızıltepe’ye Alternatif Çevre Yolu Yapılacak”
 Mardin’in Kızıltepe ilçesinden geçen ve Uluslar arası transit karayolu taşımacılığı yapılan tarihi İpek yolunun ilçe merkezinde kalması nedeniyle yaşanan trafik yoğunluğu ve sık sık yaşanan Trafik kazaları nedeniyle yeni çevre yolu ihtiyacının doğması nedeniyle uzun zamandır yapılan girişim ve görüşmelerin ardından güdeme gelen yeni çevre yoluna ne zaman başlanacağı ve tamamlanacağı belirsizliğini koruması nedeniyle Milletvekili Demirkaya’nın girişimleri ile Kızıltepe ilçe merkezinden geçen araçlar için alternatif çevre yolu çalışması başlatıldı.

 

Ak Parti Mardin Milletvekili Cengiz Demirkaya, Alternatif çevre yolunun hayata geçirilmesi için Karayolları 9. Bölge müdürü Savaş Bayındır ile bir görüşme gerçekleştirdi. Transit araçların ilçe girişinden ayrılacak yeni yol üzerinden yoluna devam etmesi planlanan çalışma ile ilgili Bölge müdürü ile yapılan görüşmede yapılacak alternatif yol güzergâhında kamulaştırılması gereken bazı binaların Mardin Büyükşehir Belediye ile Kızıltepe Belediye tarafından kamulaştırmasına başlandığı açıklandı.

 

Kamulaşma çalışmasının tamamlanması ile alternatif çevre yolunun karayolları tarafından hızlı bir şekilde başlanıp tamamlanacağı belirten Milletvekili Demirkaya, Kızıltepe İpek yolunda mevcut Trafik sorununun çözümü için Karayolları 9. Bölge Müdürlüğü ile Kızıltepe Belediyesinin ortak çalışma ve planlama yapıldığını da söyledi.

 

Mardin Milletvekili Demirkaya ayrıca Kızıltepe Ceylanpınar arasında bulunan karayolu ile ilgili yapılacak çalışma hakkında bilgi alan ve çalışmaların hızlandırılması için girişimlerde bulunduğunu belirterek, Yapılan görüşmelerde Kızıltepe Mardin arasında bulunan Protokol yolunda yaşanan aksaklıkların giderilmesi ve trafik akışının düzenli bir hal almasını talep eden Demirkaya ayrıca Karayolları bölge müdürü Bayındır ile Mardin - Midyat yoluyla ilgili planlamanın da ele alındığını söyledi.

Güncelleme Tarihi: 07 Kasım 2020, 10:37

ÖMER BEKEN

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER