Demirkaya: Kızıltepe Çevre yolu projesinin onayını aldık

Mardin Milletvekili Demirkaya, Kızıltepe çevreyolu projesinin bütçeli onayını aldıklarını ve 2020 yılı bütçesinde yer alması için çaba harcamaya devam edeceklerini söyledi.

Demirkaya: Kızıltepe Çevre yolu projesinin onayını aldık

Ak Parti Mardin Milletvekili Cengiz Demirkaya, Trafik kazaları ile gündemdeki yerini koruyan Kızıltepe çevreyolu ile ilgili yaptığı açıklamada, "Biz çevre yolu projesinin bütçeli onayını aldık. Mecliste görüşülen 2019 yılı bütçesinde artık yer alması söz konusu değil ancak bunu sürekli gündeme taşıyacağız. Projenin 2020 bütçesinde yer alması için gereken çalışma ve temaslarımız sürecek." Dedi.

 

"Bir Çevre Yolu Şarttır"

Kızıltepe Gazeteciler Cemiyetini ziyaret eden AK Parti Mardin Milletvekili Cengiz Demirkaya gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Kızıltepe çevreyolu ile ilgili projenin onaylandığı müjdesini veren Demirkaya: "İpek yolu ile ilgili 36 kilometrelik Kızıltepe çevreyolunun bütçeli proje onayını bitirdik. Dosyasını ulaştırma bakanlığımıza verdik. Bu proje içerisinde Mardin çevreyolu da var. Bunun tapulaştırma, kamulaştırmanın bir maliyeti var. Bu daha projemizin onayı çıktı. Yani kabul ettirdik. Buraya bir çevreyolu şarttır. Biz çevreyolunun onayını veriyoruz, projesi de şudur. Projemizin bütçe onayı çıktı. Bir işi bütçenin içerisine koyabilmen için onun projenin onayının alınması lazım. Biz onun projesinin onayını aldık.  2019 yılı içerisinde bunu sürekli gündeme taşıyacağız. 2020 bütçenin uygunluğu inşallah iyi bir baskıyla alınır ve bunun takvimi ortaya çıkar." dedi.

 

Zergan Deresine Millet Bahçesimi Hayali..

Çevre yolu kadar gündemi meşgul eden Zergan Deresi ile ilgili açıklamalarda bulunan ve ilçe merkezinden geçen 17 Kilometrelik Zergan deresi için bir hayalinin olduğunu söyleyen Demirkaya: "Büyük bir projeyi Kızıltepe'ye kazandırma hayalimiz var.  Hükümetimizin  ana akımları içerisinde 'millet  bahçeleri' projesi var.  Milletin bahçesi denilince iki ağaç ve tabura diye algılanabilir ama bu öyle değil. Bu projenin içerisinde sosyal bir dönüşüm vardır. Kızıltepe'nin yukarıdan fotoğrafını çektiğimizde  17 kilo metrelik bir zergan hattı vardır.  Bu hat şehrimizi ikiye ayıran bir hattır. Bu hat kıvrımları ile birlikte şehrin gettolaşmış noktalarına dokunabiliyor. Orada şehrin zenginleşeceği bir projeye kavuşturulursa eminim şehir hem sosyolojik anlamda hem de kentlilik kimliğini kazanmak açısından çok  hızlı bir zaman içerisine girer. Ve şehir çok hızlı bir sınıf atlar. Yani Zergan'da biz suyu hayal ediyoruz, su içerisinde gondolları hayal ediyoruz. Sağlı sollu koşu yolları, park, kafe, düğün salonu, sanatsal etkinliklerin yapılacağı mekanları fikir olarak üyesi de olduğum çevre ve şehircilik bakanlığı komisyonumuzda gündeme getirdik. Arkadaşları davet ettik ve bu konuda sözlü destek aldık. Bu proje gerçekleşecek mi? Gerçekleşecek ama bu gibi büyük bir proje 1-2 yılda hemen yapılmaz. Ama birlikte biz orayı inşa edeceğiz. Biz bunu bir bütün olarak dile getireceğiz." Açıklamalarına yer verdi.

 

AK Parti Mardin Milletvekili Cengiz Demirkaya’nın Kızıltepe Gazeteciler Cemiyetini ziyaretinde Cemiyet başkanı Mehmet Halit Solhan, Yönetim kurulu üyeleri Faraç Çobanoğlu, Mehmet Ali Demir, Mehmet Mahsum Oral, Mehmet Emin Karakulak ve Gazeteciler Salih Keskin, Selman Güneş ve cemiyet üyeleri hazır bulundu.

Ziyarette gazetecilerin çeşitli sorularını yanıtlayan Demirkaya öne çıkan Çevre yolu ve Zergan deresinin yanı sıra ilçenin sorunları ile ilgili çeşitli açıklamalarda bulundu, Gözle görürmeyen hizmetlerden biri olan alt yapı çalışmalarının tamamlanmasıyla başlatılacak üst yapı çalışmaları ile yapılan hizmetlerin ortaya çıkacağını belirterek, Tarım da, Eğitim eğitim ve diğer konulardaki sıkıntıların farkında olduklarını ve çözme çabalarının sürdüğünü söyledi.

Yerel seçimler ile ilgili Ak Parti adaylarının genel merkezde ayrı arı çalışan birkaç komisyonun çalışmalarının birleştirilmesiyle belirlendiğine dikkat çekerek Mardin ilçe belediye başkan adaylarının da bu çerçeve kapsamında belirleneceğini ancak adayların ne zaman açıklanacağına net bir takvim olmadığını belirtti.

Güncelleme Tarihi: 15 Ocak 2019, 11:38

Furkan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER