banner113

DEDAŞ İle Muhtarlar Toplandı.Gündem Elektrik!

Kızıltepe deki elektrik sorunu için muhataplar ortak bir karara vardı

DEDAŞ İle Muhtarlar Toplandı.Gündem Elektrik!
Mardin’in Kızıltepe ilçesinde yaşanan elektrik sorunu için Kızıltepe kaymakamlığında bir araya gelen DEDAŞ yetkilileri ile muhtarlar ortak bir karara vardı.
Kızıltepe ilçe merkezinde sürekli yaşanan elektrik kesintileri ve arızalara müdahale yapılmadığı gerekçesiyle sorunun çözümü için muhataplar bir araya geldi.
 Kızıltepe kaymakamlığında yapılan toplantıya, kızıltepe kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, Ak parti Kızıltepe ilçe teşkilat başkanı Murat Durgan, Kızıltepe muhtarlar derneği başkanı Hatip Şeran, ilçe merkezindeki muhalle muhtarları, Diyarbakır’dan DEDAŞ genel koordinatörü Osman Hondu, DEDAŞ Mardin il müdürü Tekin Türk Kızıltepe ilçe müdürü Yasin Biçkioğlu, ilçe Jandarma komutanı Binbaşı Koray Süer ve ilçe emniyet müdürü  Abdullah Ergen bir araya gelerek ilçede yaşanan elektrik sorunları dile getirildi.
 Yaşanabilecek sosyal bir patlamayı muhtarların engellediğine dikkat çeken Kızıltepe muhtarlar derneği başkanı Hatip Şeran, sorunları dile getirdi. Şeran, “ Muhtarlar olarak sosyal patlamayı biz engelliyoruz. Bir an önce bu sorunları çözün. Daha önce tarımsal sulama bahane ediliyordu ama şimdilik çalışan kuyu yada sondaj yok ama gene de bu Kış günlerinde elektrik kesintileri oluyor trafo ve panolarda meydana gelen arızalar onarılmıyor mahalle aralarında kopan elektrik tellerinin kimseye çarpmaması için başlarında bizler nöbet tutuyoruz. Arızayı arıyoruz “Çalışan ekip yok” diyorlar özellikle bu soğuk havalarda elektrik arızaları giderilmediği için halk galeyana geliyor. Bizde bir yere kadar halkı durdurabiliriz. Sizden isteğimiz bir an önce arıza ekiplerinin çoğaltılması DEDAŞ’ ta elektrik malzemelerin bulunması ve kopan tellerin bir an önce müdahale edilip onarılmasıdır.” Dedi
Ak parti ilçe teşkilat başkanı Murat Durgan ise, yüklenici firmada sorunu iletecek muhatap bulunmadığını, halkın galeyana geldiğini belirterek, hiç kimsenin polis ile halkı karşı karşıya getirme gibi bir hakkının olmadığını ve bir an önce sorunun giderilmesi gerektiğini söyledi.

Bu sorunun 30 yıllık bir sorun olduğunu bölgede yatırımın olmadığını dile getiren DEDAŞ şirketi genel koordinatörü Osman Hondu, “bu Uzun yıllara dayanan bir sıkıntı söz konusu son 30 yıldır yapılan bir yatırım yok aşırı yüklenme ve patlak veren arızaların altında kalabiliyoruz. Kızıltepe çok büyük bir ilçe burada arıza ekiplerini çoğaltacağız bir olan arıza ekibini beş’ e çıkaracağız vatandaşlardan isteğimiz ise en azından birer sobanın fişini çekmeleridir. Devletin verdiği kömürle ısınmaya çalışsınlar DEDAŞ binasına veya ekiplerine yapılacak saldırılar ise sadece ekiplerin yapabileceği işlerden alı koymaktan başka bir işe yaramıyor ifadelerini kullandı.(Mehmet Aslan-İLKHA)

Güncelleme Tarihi: 14 Ocak 2015, 12:47

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER