banner113

Dedaş Elektrik borcu nedeniylen Şalterleri İndirdi

Mardin DEDAŞ il müdürü ile görüşen Kaymakam Ermiş, gerekçe olarak kendisine genel müdürlüğün yüzde 90 ve üzeri tahsilat yapılmayan yerde elektriği keseciksiniz talimatı doğrultusunda elektriklerin kesileceğini belirtmiş.

Dedaş Elektrik borcu nedeniylen Şalterleri İndirdi


Kızıltepe ilçesinde DEDAŞ tarafından gündüz yapılan kesintilerden sonra akşama doğru kesilen elektriğin verilmemesi üzerine DEDAŞ’ı protesto eylemi düzenlenince 4 saat sonra elektrik verildi.

Kızıltepe’de son günlerde bakım-onarım adı altında başlatılan elektrik kesintileri vatandaşı isyan ettirdi. Gündüz saatlerinde yapılan kesintilerden sonra akşamları yapılan kesintiler ile şehir karanlığa mahkûm edilirken, dün akşama doğru DEDAŞ tarafından kesilen elektriğin 3 saati aşmasıyla vatandaşlar önce özgürlük meydanında toplanarak ardından Arıza merkezi ve Kaymakam Lojmanının önüne gelerek tepkisini ortaya koydu.



Karanlıkta yürüyüş eylemi yapan vatandaşlar Kızıltepe DEDAŞ arıza önüne gelerek yetkililerle görüşmek istese de arıza bölümünde güvenlikçi dahil hiçbir yetkili görmeyince kaymakamın evinin önüne toplanıp kaymakamla görüşmek istediklerini belirterek bir süreliğine yolu trafiğe kapattılar. DEDAŞ aleyhine slogan atarak tepki gösteren vatandaşların bu eylemine Kızıltepe Belediye EşBaşkanları İsmail Ası ve Leyla Salman, Başkan yardımcıları, Belediye meclis üyeleri ve çev-gör başkanı destek verdi.


Özgürlük Meydanında toplanan kitleye konuşan Belediye Eşbaşkanı İsmail Ası,”Bu yapılan uygulamayı başta kabul etmiyoruz. Kızıltepe halkı bundan sonrada yapılan bu elektrik kesintileri kabul etmeyecektir. DEDAŞ Kızıltepe’ye uyguladığı bu elektrik kesintilerine son vermeyene kadar halkımızla beraber, bu elektrik kesintilerini protesto edeceğiz. Bu yapılan elektrik kesintilerinde halkımızla beraber hareket edeceğiz. Hepimiz biliyoruz ki bu yıllardır Kızıltepe halkına yapılan elektrik kesinti politikaları uygulanmaktadır. Köylere ve Mardin’e baktığımız da tüm elektrikleri var. İlçemiz üzerinde özel bir uygulama yapılmaktadır. Bu özel uygulamaya sessiz kalmayacağız. Arıza dışında hariç hiç bir gerekçe göstermeden, bu yapılan kesintiler halkıma işkence çektirmektedir. Bu keyfi bir uygulamadır. Buradan DEDAŞ’ sesleniyoruz, bu yapılan keyfi uygulamadan vazgeçiniz. Bunları halkımızla birlikte kabul etmeyeceğiz”.dedi.


Kaymakamlık lojmanında olmayan ilçe Kızıltepe kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş eve gelerek evin önünde toplanan vatandaş ve Belediye eşbaşkanları Asi ve Salman’a sorun ile ilgili görüşerek DEDAŞ’ın uygulamasının kabul edilemez olduğunu söyledi.

Kaymakam Ermiş konuşmasında, yapılan kesinti nedeniyle Mardin DEDAŞ il müdürü ile görüştüğünü, gerekçe olarak kendisine genel müdürlüğün yüzde 90 ve üzeri tahsilat yapılmayan yerde elektriği keseciksiniz talimatı doğrultusunda kesintiye gittiklerini belirterek, il müdürüne zaten kuyulardan dolayı çiftçilerin destekleme primlerinin bloke konulmuş neden elektrikler kesiliyor dediğini belirten Ermiş, “vali beyle görüştüm. Ondan sonra DEDAŞ yetkilisinin CİO’sunu aradım. Bizi vatandaşla karşı karşıya getiriyorsunuz dedim açacaklarını söylediler. Ama halkın burada toplanması doğru değil, bu özel bir şirket Kaymakam olarak amirleri değilim, yaptırım konusunda yetkim yok ama yine de vatandaşımız için gereken her girişimi yapıyoruz. Bu konuda Belediye başkanın yetkisi neyse benimde yetkim odur. Kızıltepe halkı için gece gündüz elimden geleni yaparım ben değil Kızıltepe’nin elektriği bir vatandaşın elektriğinin kesilmesini yada bir tırnağının kanamasını dahi istemem. Yaklaşık yarım saattir yetkililerle konuşuyorum. Onlarda ÇKS’ye yaptığımız indirimi Şanlıurfa kabul etmiş ama Mardin, Kızıltepe kabul etmedi diyorlar. Ama toplu halde elektriklerin kesilmesi doğru bir şey değil sonuç olarak bu toplu kesintiye son vermeleri lazım.” dedi.


DEDAŞ’ı protesto eylemine katılan bir kısım Kızıltepeli ise DEDAŞ il müdürlüğünde çiftçi yada çiftçi yakınları ile DEDAŞ görevli yada yetkilileri arasında kavga yaşandığını, yaşanan kavga üzerine Mardin DEDAŞ yetkililerinin Kızıltepe’nin elektriğini kesinti nedeniyle değil cezalandırmak yada öç almak amacıyla kestiğini iddia ederek, DEDAŞ il müdürlüğünün yaşanan ferdi kavganın faturasını bir şehre keserek karanlığa mahkum ettiğini, akşam saat 18.00 civarında kesilen elektriğin protesto eylemi üzerine saat 22’den sonra verildiğini ileri sürerek eylem olmasa sabaha kadar şehre elektrik verilmeyecekti iddiasında bulundular.

Güncelleme Tarihi: 28 Haziran 2014, 01:41

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER