Çiftçiler, DEDAŞ hakkında suç duyurusunda bulundu

Elektriği kesilen Mardinli çiftçiler, DEDAŞ hakkında suç duyurusunda bulundu

Çiftçiler, DEDAŞ hakkında suç duyurusunda bulundu
Elektrik kesintileri nedeniyle DEDAŞ hakkında Kızıltepe Adliyesine suç duyurusunda bulunan çiftçiler, haklarını yasal çerçevede ararken sahada da olmaya devam edeceklerini belirttiler.

 

Mardin’in Kızıltepe, Nusaybin, Derik ve Artuklu ilçelerinde borç iddiasıyla yüzlerce mahallenin elektrik fazlarını 3’ten bire indirerek köylüleri susuz bırakan Dicle Elektrik şirketi hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

 

Kızıltepe Adliye binasına gelen yüzlerce çiftçi, Avukat Ali Aydemir’in de refakatinde dilekçelerini başsavcılığa teslim ettiler.

 

Sadece kuyuların değil meskenlerin bile elektriğinin kesildiğini ve bu yüzden su sıkıntısı yaşadıklarını kaydeden çiftçiler, soruna bir çözüm bulunmasını istedi.

 

“Bundan sonraki mecramız, kanunlar çerçevesinde haklarımızı aramaktır”

Konuya ilişkin İLKHA muhabire konuşan çiftçi Mahmut Sarıdağ, şunları söyledi:

“Bizler bölgenin çiftçileri ve vatandaşları olarak, DEDAŞ’ın kanuni olmayan uygulamaları hakkında suç duyurusunda bulunmaya geldik. Bundan sonraki mecramız, kanunlar çerçevesinde haklarımızı aramaktır. Tabi ki, bundan sonra sahada da olmaya devam edeceğiz.”

 

“113. maddeden suç duyurularımızı yaptık”

Avukat Ali Aydemir ise “Toplanmamızın nedeni ihtiyati tedbir aldığımız köyler dâhil olmak üzere 3 faza çıkardığımız köylerle ilgili elektriğin DEDAŞ yetkilileri tarafından altyapı çalışması ve arıza gerekçesiyle saatlerce kesilmesinden kaynaklıdır. T.C kanununun 113. Maddesine göre suç duyurularımızı yaptık. Neticelerini bekliyoruz.” dedi. (İLKHA)

Güncelleme Tarihi: 10 Temmuz 2020, 12:36

Furkan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER