banner113

Çiftçiler Belediyeden Anız yangınlarına anında müdahale talebinde bulundu

Kızıltepe Belediye başkanı Nilüfer Elik Yılmaz’ı ziyaret eden Kızıltepe Çiftçiler Derneği Başkanı Mikail Erbeyi, anız yangınlarına itfaiyenin erken müdahalesi için çiftçilerin taleplerini iletti.

Çiftçiler Belediyeden Anız yangınlarına anında müdahale talebinde bulundu

Kızıltepe Çiftçiler Derneği Başkanı Mikail Erbeyi, anız yangınlarına erken müdahale edilmesi için görüş ve önerilerini paylaşmak için Kızıltepe Belediye başkanı Nilüfer Elik Yılmaz ile görüştü. Başkanlık makamında gerçekleşen görüşmede Erbeyi, hasat mevsimine girdiklerini ifade ederek, anız yangınlarının da başlayacağını ifade etti. Erbeyi, anız yangınlarına erken müdahale edilebilmesi için İtfaiye ekiplerinin hazır olmasını istediklerini aktardı.

Belediye başkanı Yılmaz ise, Kızıltepe ilçesinde hasat mevsiminin başlamasıyla birlikte anız yangınlarının da başladığını, bu konuda Mardin Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı’na gerekli bildirimlerde bulunacağını söyledi. Yılmaz, anız yangınlarının bölgeye büyük zararlar verdiğini, çevre kirliliğine neden olduğunu ifade ederek, anızla her yıl Kızıltepe’nin adeta duman ve küle boğulduğunu belirtti. Yılmaz, anız yangınlarına anında müdahale edilmesi için İtfaiye Daire Başkanlığı’na bildirimde bulunacaklarını söyledi.

Güncelleme Tarihi: 05 Haziran 2019, 22:58

Furkan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER