banner113

CHP Heyeti Kızıltepe Hububat Ticaret Merkezini Ziyaret Etti

CHP Heyeti Mardin’in Kızıltepe İlçesinde Hububat Ticaret Merkezini ziyarette bulundu.

CHP Heyeti Kızıltepe Hububat Ticaret Merkezini Ziyaret Etti

Grup Başkanvekili Engin Altay başkanlığındaki heyet, CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, Tunceli Milletvekili Gürsel Erol ve Eskişehir Milletvekili Gaye Usluer 'in yer aldığı heyet, Hububat Ticaret Merkezini ziyaret etti.

     Ziyarette Zahireciler Derneği ve  MTDF Başkanı Öter, Sivil Toplum tarafından hiç destek alınmadan yapılan Ortadoğu ve Avrupa’nın en büyük Kızıltepe Hububat Ticaret Merkezi hakkında konuk heyete bilgi verdi.

 Federasyon olarak daha önce üzerinde çalıştığı, Mardin ve ilçelerinin ana sorunlarını kapsayan 13 maddelik bir dosya heyete verdi. Aynı dosyayı yakın bir zaman içerisinde, Ankara’ya gidip, siyasi partilerin genel merkezine giderek, parti yetkililerine sunacaklarını ve çözüm talep edeceklerini belirtti.

.

Burada bir konuşma yapan Engin Altay;

"Mardin’in Nüfusu belli 1750 öğretmenimiz açıkta Feto terör örgütü soruşturmasını darbeye karşı hep birlikte iktidar partisi ile beraber mücadele etmiş bir parti olarak FETÖ terör örgütü soruşturması kapsamında maalesef kurunun yanında yaş yanmasın hassasiyetiyle de bölgede incelemeler yaptık. Gelişimizin bir diğer amacı da Mardin’imizin sosyo ekonomik sorunlarını bir parça da olsa yerinde görmekti. Dünya kenti Mardin bu son bir iki yıldır turizm pastasından hak ettiği payı alamıyor olmasında, altında yatan ana faktörlerden birisi hiç şüphesiz terör ve şiddet olaylarıdır. Bölgenin bütünüyle sadece Mardin değil komşu illerin bu terör ve şiddet olaylarına maruz bırakılması öncelikle bir kader değil bir makus talihtir. Bunun yenilmesi lazım. Bunu sadece kader olarak görürsek bunu sadece salt güvenlikçi politikalarla çözmeye çalışırsak 40 yıldır olduğu gibi her gün gençlerin cenazeleriyle baş başa kalırız. Bu bakımından özellikle GAP projesinin bölge ekonomisine çok büyük bir katkı yapacağını 30 yıldır çektiğimiz terör belasına en büyük pan zehiri ilacı olacağı kanaati bizde hâkim oldu. Biz evlatlarımızı gene aynı ailenin diğer evlatlarıyla vuruşturmak çatıştırmak istemiyoruz. Türkiye’ye yakışan Türkiye’nin hak ettiği bir durum değil para bulunur ekmek bulunur un bulunur tuz bulunur şeker bulunur ama giden can bir daha bulunmaz geri gelmez. Bunun yolu belli bunun için birkaç şeye ihtiyacımız var birbirimizi biraz dinleyeceğiz anlayacağız. Biraz samimi sıcak olacağız. Dostane olacağız. Anlayışla bakacağız birbirimize ötekileştirmeyeceğiz inancından ırktan dolayı ötekileştirmeyeceğiz. Bu topraklar 79 milyona değil 279 milyonu besleyecek kadar zenginliğe sahiptir.”

Kızıltepe Zahireciler Derneği ve Mardin Toplumsal Dayanışma Federasyonu Genel Başkanı Mehmet Şerif Öter, “Ziyaretlerinden dolayı heyete teşekkür ediyorum. Bu ülkeye hizmet eden tüm siyasi partiler bizim için değerlidir. Biz hiçbir partinin ne taraftarı, ne de karşıtı değiliz, olmayacağız. Ülkemize kim fazla hizmet ediyorsa biz ondan yana olacağız. Bizim için önceliğimiz ülkenin geleceğidir bu ülkeye hizmettir kardeşliktir, birlik, beraberlik, huzur ve barıştır sevgidir. Sivil Toplumla diyalogunu koparan ve sivil toplumu kendisine rakip gören siyaset kaybetmeye mahkûmdur. Halkın içinden çıkmış, tüm halkı kapsayacak şekilde temsilcisi bulunan MTDF halkı için her türlü özverili çalışmayı yapmaktadır ve yapacaktır.” Dedi.

Yapılan ziyaretin ardından heyet Şanlıurfa’ya doğru yola çıktı

Güncelleme Tarihi: 21 Ekim 2016, 13:32

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER