CHP: “Enerji Bakanı Mardin'e gelip bu sorunu çözmek zorundadır“

Mardin'de yaşanan elektrik kesintileri nedeniyle muhtarlar ve çiftçilerle bir araya gelen CHP'li vekiller, Enerji Bakanı'nın kente gelerek bu sorunu çözmesi gerektiğini belirttiler.

CHP: “Enerji Bakanı Mardin'e gelip bu sorunu çözmek zorundadır“

CHP Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi, Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, İzmir Milletvekilleri Mustafa Balbay ile Tacettin Bayır ve İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Mardin'in Kızıltepe ilçesine gelerek, elektrik kesintileri nedeniyle muhtarlar ve çiftçilerle bir araya geldiler.  

Kızıltepe Hububat Ticaret Merkezi Toplantı Salonu'nda çiftçi ve muhtarlarla bir araya gelen CHP'li vekiller, Enerji Bakanı'nın Mardin'e gelerek bu sorunu çözmesi gerektiğini ifade ettiler.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Kızıltepe Hububat Ticaret Merkezi Başkanı ve Zahireciler Derneği Başkanı Mehmet Şerif Öter, hükümetin çiftçileri DEDAŞ’ın insafına bıraktığını ve hükümetin ithal ettiği gıda nedeniyle bölgede tarımın biteceğini söyledi.

Daha sonra CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, "Enerji Bakanı buraya gelip bu sorunu çözmek zorundadır. Adalet ve Kalkınma Partisi nerede bir sorun oradan kaçıyor. Bunun en güzel bir örneği de işte burası büyük bir sorun var. Borcu olanı da olmayanı da elektriği kesilmiş. Borcu olmayanın ne günahı var? Adamın elektriği kesik borcunu nasıl ödeyecek, suyu kesildikten sonra üretim nasıl olacak?" diye sordu.

Akın, "Elektrik kesintileri için sayın bakan buraya geldiğinde 'bir hafta içerisinde bu sorunu çözeceğiz' demiş. Bu iş böyle olmaz. Buraya oy istemeye nasıl dizilip geliyorlarsa hepsi buraya gelecek ve bu sorunu çözecek başka yolu yok. Bir hafta, 10 gün sürelerle bu iş olmaz. Onun için Enerji Bakanı buraya gelecek sorunu sizin ağzınızdan duyacak ve bu sorunu çözecek. Elektrik bir haktır bu hakkı da ele vermek, teslim etmek hükümetin görevidir." şeklinde konuştu.

“Cumhurbaşkanı buradan ayrıldıktan sonra gece elektrik kesildi”

Hükümetin bölge politikasını eleştiren Hocaköy (Ewdılimam) Muhtarı Mehmet Bayram, "Cumhurbaşkanımız buradan ayrıldıktan sonra cumartesiyi pazara bağlayan gecenin yarısından sonra elektrikler kesildi. Kesildikten sonra tek faz, tek fazdan sonra, 18-20 saat elektrik göremedik. DEDAŞ sorunu asla çözülmez. Burada içimde bir şüphe uyanıyor acaba bu şirket Berat Albayrak’ın, Bilal Erdoğan’ın mı? Yoksa niye bu, bu kadar destekleniyor? Enerji Bakanı şirkete diyor ki; ‘Sen bildiğini yap ben arkandayım. Sana karşı gelen bürokrat, müdür, kaymakam, vali olsun tekmeyi yer.’ Aynen öylede oluyor. Bu şirket istediğini yapıyor. Kanun hükmünde kararnameyle istediği kanunu kendisine çıkartıyor. Hangi devlette, ülkede çiftçinin desteği bloke ediliyor? Kanunda yeri yok ama neyle oluyor Bakanlar Kurulu kararıyla oluyor. Bu da oluyor ki bunun içinde bir şaibe var. GAP niye gelmiyor? Zaten GAP gelse DEDAŞ’tan kurtuluruz. İstanbul’da 3’üncü köprü bitti, körfez köprüsü bitti, denizin boğazın altından Marmaray geçti, Çanakkale Köprüsü de bitecek fakat kusura bakmayın ben 64 yaşındayım öleceğim ama GAP’ı görmeyeceğim. Çünkü GAP gelmeyecek. Bu batıda olsaydı 2 senede içerisinde GAP’ı bitirirlerdi fakat burada üvey evlat gözüyle bize bakıyorlar." ifadelerini kullandı.

"Muhalefet sadece enerji ve tarım politikalarını ele alsa yeter, artardı"

Akdoğan (Êrradê köyü) Mahallesi Muhtarı Mahmut Sarıdağ ise “Maalesef şimdiye kadar hep iktidarın tarım ve enerji politikalarını eleştirdik. Acaba şimdiye kadar muhalefet görevini yaptı mı? Üzülerek söylüyorum. Hayır! İnanın muhalefet sadece enerji ve tarım politikalarını ele alsaydı yeter artardı da.  Geçen gün Tarım Bakanımız geldi, toplantıda söz aldım. Tarım Bakanımıza, 'Kırgınız, ümitliyiz ama dargın değiliz.' dedim. Şimdi de şunu söylüyorum. 'Kırgınız, ümidimiz yok ve dargınız'" dedi. (Mehmet Aslan-İLKHA)


Güncelleme Tarihi: 04 Nisan 2018, 12:25

Furkan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER