banner113

ÇEVGÖN BÜHÜRKE İÇİN MARDİN TTB BAŞKANI İLE GÖRÜŞTÜ

Kızıltepe Çev-Gön Başkanı Çakar Mardin Bühürke Eryeri Köyü çevre ile ilgili durumunu görüşmek için Mardin TTB Başkanı Dr.Kamiran Yıldırtım'la görüştü.

 ÇEVGÖN BÜHÜRKE İÇİN MARDİN TTB BAŞKANI İLE GÖRÜŞTÜ

                                  Kızıltepe Çevre Gönüllüleri Derneği  tarafında Bühürke Eryeri köyü  için bu 3 yıldır yaptığı çalışma ve faaliyetleri doğrultusunda  işin takipçisi olduğunu Geçen hafta Kızıltepe Çev-Gön Bir basın gurubu ile köye giderek köyün durumunu basına  göstererek bir basın açıklaması ile ilgilileri ve yetkilileri duyarlı olamaya çağırmıştı.

 

Mardin Cezaevi ve Mardin'nin Çeşitli yerlerinde  akan Kanalizasyon ve lağım suları Bühürke'ye akmaktadır  köy halkı tarafından şikayet olarak dile getirdiler ve bu artıklar köyün içinden geçen su kanalı ile birleşip köyün içinden geçmektedir. Bu sudan çocuklar ve hayvanlar su içmektedir  etrafa pis koku ve tehlike saçıyor Bulaşıcı hastalıklara adeta davetiye çıkartıyor .

Kızıltepe Çevre Gönüllüleri Derneği Başkanı Menduh Çakar işin takipçisi olmak için 17.07.2012  Tarihinde Mardin e giderek Mardin TTB Başkanı Dr.Kamiran Yıldırım'la görüştü  Bühürke köyü hakkında 3 yıl içinde yerel ve ulusal basında çıkan haberleri ve Kızıltepe        Çev-Gön nın Bühürke Köyü için yaptığı çalışmaları rapor halinde bir dilekçe ve dosya halinde kendisine sundu ve bu işin takipçisi olması için köyün vahim durumunu kendisine anlatı.

Mardin TTB  Başkanı Dr.Kamiran Yıldırım ise şunları söyledi  öncelikle bu duyarlığınız için sizleri  tebrik ederim Basınında buna duyarlılık gösterdikleri için  Mardin ve Kızıltepe Basına teşekkür ederim.

.Bu bizim görevimiz kabul ediyoruz ama şuana kadar Bühürke Eryeri için herhangi bir şikayet yada dilekçe bize  gelmemiştir sizin bu bize verdiğiniz dilekçe ve dosyayı biz komisyon olarak ele  alacağız komisyon tarafında bir ekip oluşturarak bir an evvel oraya gidip durumu yerinde incelemek ve  su numuneleri alıp  gerekli laboratuarlarda  yapılan tahlil sonuçları rapor halinde ilgililere iletilecektir dedi.

 Çev-Gön Başkanı Çakar'da kendisine bu duyarlılık için teşekkür eti.

Bu gün Mardin Belediye Başkanı ile görüşmek için Belediyeye gittiğini Başkan yerinde olmadığı için özel kalem müdürüne giderek randevu talep etiğini  randevumuza cevap verirse  hemen gidip Bühürke durumunu ve Sanayiden Kızıltepe ye akan KİMYASAL maddelerin  atıkları için bir dosya halinde kendilerine vereceklerini söylediler.

Kızıltepe Çevre Gönüllüleri tarafından  Mardin TTB  Başkanına verdiği dilekçeyi aynen  aktarıyoruz.

 

                                            MARDİN TTB BAŞKANLIĞINA

                                                                   MARDİN

 

Bizler Kızıltepe Çevre Gönüllüleri Derneği olarak Mardin Bühürke Eryeri Köyü çevre hakkındaki durumu size arz etmek istiyoruz.

Köy  halkı sakinlerinden Bize baş vuranların şikayeti.Şöyle

Mardin Ceza evi ve Mardin'in çeşitli yerlerindeki kanalizasyon artık lağımları Bühürke köyün içine akmaktadır köyün içinde geçen su kanalına akıyor.Burada hayvanlar ve çocuklar buradan su içiyorlar etrafa pis koku ve tehlike saçıyor.

Bizler Kızıltepe Çevre Gönüllüleri Derneği olarak bu köye gittik. Araştırdık yaptığımız incelemede köy halkının şikayetleri doğru niteliğinde olup bizler burada bir basın açıklaması yaptık ilgilileri bir an evvel bu durumu bu ihmalın ortadan kaldırılması için gereğinin yapılmasını basın yolu ile duyurduk.Burada bir çevre felaketi var bulaşıcı hastalıklara davetiye çıkarıyor.

Mardin TTB'liğini bu köye davet ediyoruz. Gidip köyün içinde akan su  kanalından su numuneleri alıp çıkacak tahlil su numune raporunu ilgililere iletilmesini istiyoruz.

Varsa bir ihmal gereğinin yapılmasını arz ediyoruz..

                                                      Menduh Çakar

              Kızıltepe Çevre Gönüllüleri Derneği Yönetim kurulu Başkanı                           

 

 

                                                                                                                       

                                                          

 

.

 

Güncelleme Tarihi: 18 Temmuz 2012, 11:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER