banner113

ÇEV-GÖN Başkanı Türk ile Görüştü

Mardin Kızıltepe Çevre Gönüllüleri Derneği Başkanı Menduh Çakar, Eski parlamenter ve Mardin Büyük Şehir Belediye Başkanlığı görevinden alınan Ahmet Türk ile görüştü.

ÇEV-GÖN Başkanı Türk ile Görüştü

Türk’ün Mardin’de ki evinde gerçekleşen görüşmede Çakar gündem, yerel seçimler ve adaylığı ile ilgili fikir alış-verişinde bulundu.

 

Kızıltepe Çevre Gönüllüleri Derneği Başkanı Menduh Çakar, Tecrübeli siyaset adamı Ahmet Türk ile yaptığı görüşme ile ilgili şunları söyledi, “Milletvekili seçiminde ilimizde yapılan seçimlerin ilimizde, ilçemizde o kadar onurlu politikacı, siyaset üstü insanlarımız varken halkın yeterince tanımadığı bazı şahsiyetler ve de dışarıdan bize vekil dayatılmasına razı olmadığımı, o insanlarda onurlu baş tacıdır ama buradaki insanlar varken böyle yapılmaması gerekirdi. Bunun için HDP Genel Merkezine rapor sundum tepkimi dile getirdim onlarında bu eleştirilerimizi gündeme almalarını diliyorum.”

 

Şimdi de yerel Seçim arifesinde olduklarını ve geçmişten ders alarak böyle bir yanlışın bir daha yapılmamasını dilediğini de belirten Çakar, “Aday belirleme elbet Genel Merkez ve oluşturacak komisyonların çalışmaları ve ön seçimler yapılacak. Ama temennimiz Aday belirlenme sürecinde başta Kadın Gençlik ve halkın nabzını yoklamalarını halkın sevdiği saydığı adaylara yer ve hak verilmesini diliyorum. Seçime 4-5 ay var, erken olabilir ama Merkez dışında da aday olanların şimdiden kendini halka tanıtmalarını halk, gençlik, baş tacı kadınlar bunlar hakkında görüşlerini sunacaklar. Merkez yönetim Komisyonları da bu halkın istek ve dileklerini dikkate almalarını diliyorum diye düşünüyorum.

 

Benim için bazı dostlar özelikle gençler Aday olmam için beni öneriyorlar bende buna saygı duymaktayım halkımın ve Gençlerin bu çağrılarına Genel Merkez dikkate alıp Genel Merkezin bana yeşil ışık yaktığı halde başvuru adaylığımı yapacağım. Halkımın ve özelikle gençlerin bana verdiği bu değeri koruyacağım. Adaylık başvurusunu yapmayacağım onurumu duruşumu sergileyip çıkan adaylar arasında halkıma ve bana yakın bir adaya destek verip ilçemin yerel yönetim sorunları ve bu ilçenin öncelik taşıyan sorunlara çözüm üreten bir dosta destek verip çalışacağız.” Dedi.

 

Bu konuda Ahmet Türk ten de görüş istediğini belirten Çakar, Türk’ün “Kızıltepe Belediye Başkan Adayı olması herkes için onunda en doğal hakkıdır dostumuzdur yakından tanıyoruz, halk ve gençler tarafında sevilen bir kardeşimizdir her zaman bu partiye ve bize desteği olmuştur bu günde evimizde misafir oldu. Görüşlerini net ve açık olarak bize iletti bu nazik ziyaretinden dolayı kendisine Teşekkür ederim.” İfadelerine yer verdiğini söyledi.

Güncelleme Tarihi: 09 Kasım 2018, 23:50

Furkan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER