ÇEV-GÖN Başkanı Çakar’dan O Diziye Tepki

Kızıltepe ÇEV-GÖN Başanı Menduh Çakar bir açıklama yaptı.

ÇEV-GÖN Başkanı Çakar’dan O Diziye Tepki

Kızıltepe Çevre Gönüllüleri Derneği Başkanı Menduh Çakar, bu hafta yayına başlayan ve Mardin’de çekilen dizi  ile ilgili bu açıklamayı yaptı:

 

Kızıltepe Çevre Gönüllüleri Derneği, olarak bizler geçmiş zamanda; bölgemizi kötüleyen dizilerle ilgili TBMM'ye giderek dizi filminin yayından kaldırılması için dilekçe verdik. Mecliste bir dizi temaslarda bulunarak; o zamanki BDP şimdiki HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, o zaman ki Ak Parti Mardin Milletvekili Abdurrahim Akdağ, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile İçişleri Bakanlığını ziyaret ederek görüşmelerde bulunduk. Görüşmelerde dizinin yayından kaldırılması için dilekçe verdik.

 

Verdiğimiz dilekçe sonucunda; bazı diziler yayına devam ederken, yayından kalkan dizilerde oldu. Ve dilekçe haberimiz gazeteci, medya mensubu arkadaşlarımızın aracıcığıyla ulusal ve yerel basında ses getirdi.

 

 Şu anda yine bir kısmı Mardin’de çekilen ve göçe zorlama vb. konuları anlatan dizi bölgemizin imajının bozuyor. Diğer çekilen diziler gibi bölgeyi kötülüyor. Örneğin yaşadığımız bölgeyi ve birçok yöreyi rencide eden dizi film halkımızı azarlamakta ve yaptığı rencide edici propaganda ile gençlerimize kin ve nefret tohumları aşılamaktadır.

Bölgemizle ilgili güzel dizi filmler yapılabilecekken reyting uğuruna neden bu yola başvuruluyor? Medeniyetlerin, barışın, huzurun, misafirperverliğin, yeridir. Yaşadığımız bölge, bölgeyi güzel bir şekilde anlatabilecekken neden böyle?

 İsteğimiz bu ve buna benzer dizi filmlerin bir an önce yayından kaldırılmasıdır. Bu olaylara, barış ve empati ile yaklaşmak tüm halkın boyun borcudur. Önerimizin dikkate alınmasını istiyorum.

Güncelleme Tarihi: 06 Şubat 2016, 17:23

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER