banner113

Çerçi Film Günleri Dev Konserlerle Kızıltepe’de Devam Etti

Mardin Büyükşehir Belediyesi Kültür Turizm ve Sosyal İşler Daire Başkanlığının katkılarıyla düzenlenen Çerçi Film Günleri Kızıltepe dev halk konseriyle devam ediyor.

Çerçi Film Günleri Dev Konserlerle Kızıltepe’de Devam Etti

Mardin Büyükşehir Belediyesi Kültür turizm ve Sosyal işler Daire Başkanlığının katkılarıyla ve Ortadoğu Sinema Akademisi Derneği organizasyonuyla 9 Nisan’a kadar sürecek olan Çerçi Film Günleri'nin Nusaybin’de başlayan halk konseri Kızıltepe ilçesinde binlerce kişinin katılımı ile devam ediyor.

Kızıltepe Mehmet Sincar Parkı yanında düzenlenen konsere, Mardin Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanları, HDP Mardin Milletvekili Adayı Gülser Yıldırım, DBP, HDP ilçe yöneticileri, Barış Anneleri Meclisi üyeleri, STK temsilcilerinin yanı sıra binlerce yurttaş katıldı.

İlk olarak sahneye çıkan Şehit Ali Temel Kültür Merkezi Koma Uğurê, şarkılar seslendirdi.

Ardından HDP Kızıltepe İlçe Eş Başkanı Lokman Yaşar ve HDP Mardin İl Eş Başkanı Musa Alkan birer konuşma gerçekleştirdi.

Ardından sahneye çıkıp halka hitap eden HDP Mardin Milletvekili aday Gülser Yıldırım ise 7 Haziran seçimlerinin önemine dikkat çekti.

Yapılan konuşmaların ardından konser gece geç saatlere kadar söylenen şarkılar eşliğinde çekilen halaylarla devam etti.

“Sizler bu halkın kimliğini kabul etmeye mecbursunuz”

Sahneye çıkıp halka hitap eden HDP Mardin Milletvekili Adayı Gülser ise Kürt halkını inkar edenlerin Kobanê mücadelesi ile artık inkar edemeyeceklerini belirterek Kobanê de mücadele veren YPG, YPJ güçlerine selam yollayarak konuşmasına başladı. Özgürlüğün, eşitliğin, adaletin, insanlığın PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın felsefesinde olduğunu sözlerine ekleyen Yıldırım, tüm halklar için bunun büyük bir umut olduğunu söyledi. Yıldırım, 7 Haziran seçimlerinin önemi de dikkat çekerek “İnsanlıktan nasibini almamaış kişiler Kobanê bizim geleceğimizi yıkmak istediler. Ama Kürt halkının mücadelesi onların bu hayallerini yıktı. Kobanê’de Kürt halkının verdiği mücadele ile hayalleri yıkılanlar bu sefer de burada türlü türlü oyunlarla bizleri yok etmek istemektedirler. Ama bizim inancımız onların bu hayalini burada da yıkacak ve onların bırakmış olduğu barajı altüst edeceğiz. Birliğimiz ve inancımızı Kobanê’de birleştirdiğimiz gibi burada da yapmalıyız” şeklinde konuştu. 7 Haziran seçimlerinin Kürt halkının yanı sıra tüm halkların demokrasi, özgürlük ve barış için bir umut olduğunu kaydeden Yıldırım, PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın demokrasi elinin güçlü olması için bu seçimin büyük bir önem arz ettiğini ifade etti. Yıldırım, sözlerinin sonunda ise “Sizler bu halkı inkar edemezsiniz. Bu halk baharın çok renkliliği gibi iç içe yaşamaktadır. Bu çok renkliliği yok edemezsiniz. Bu halkın kimiliğini kabul etmeye mecbursunuz ve bu halkın önünde de eğilmeye mecbursunuz” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından konser gece geç saatlere kadar söylenen şarkılar eşliğinde çekilen halaylarla devam etti.

Güncelleme Tarihi: 07 Mayıs 2015, 07:50

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER