banner113

Cemil AYDOĞAN:hERKES Kutsal Ramazan Ayında Barışa Destek Vermeli

(MGC) Mezopotamya Cemiyeti Başkanı Cemil AYDOĞAN ,Mardin Valisi Mustafa Taşkesen , Kızıltepe Kaymakamı Erdoğan Turan ERMİŞ , il ve İlçede Görev Yapan Gazeteciler ve Sivil Toplum Başkanları iftar yemeğinde bir araya geldi.

Cemil AYDOĞAN:hERKES Kutsal Ramazan Ayında Barışa Destek Vermeli
 İftar yemeğinde bir konuşma yapan (MGC) Mezopotamya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cemil AYDOĞAN , Ortadoğuda her tarafı ateş çemberinde olan bir ülkede yaşadıklarını açıkladı. Rojavada Kürt bölgesi Irak ve Kürdistana saldıran İşid çeteleri Ortadoğuyu kan gölüne çevirmişlerdir,Nereden beslendiği henüz netleşmeyen bu taşaron örgüte karşı tüm islam ülkelerinde bir seferberlik ilan edilmelidir.Bu görev barış ve demokrasiden yana olan tüm halklara tarihi bir misyon yüklemektedir dedi . Aydoğan bu kutsal ramazan ayında barışa destek vermek amacıyla evrenin sahibi Yüce Allah'tan destek istemelerini ve Allah tarafından oruçlarının kabul olmasını diledi. Aydoğan ayrıca bölgedeki elektrik sorunu da halkımızı büyük bir sıkıntıya soktuğunu söyleyen AYDOĞAN bizim Bakanlık düzeyinde devreye girmemiz pek bir netice vermiyor ; çünkü Bakanlık kaçak elektrikten dolayı kuru ile yaşı aynı kefeye koymaktadır ve bizlere kuşku ile bakmaktadır açıklamasını yapan Aydoğan ,bizim yerimize sayın Valimiz Mustafa Taşkesen'in devreye girmesini istedi.Önümüzdeki süreçlerde ülkemizde halkların barış içinde eşit , tüm demokratik talepleri ile bir barış ülkesinde görüşmek umuduyla tüm meslektaşlarıma ve kurum başkanlarına teşekkür ediyorum açıklamasında bulundu.

      Mardin Valisi Mustafa Taşkesen de çözüm sürecinde barışın hakim olacağını umut ettiğini söyledi.Vali Taşkesen iftarı düzenleyen cemiyet başkanı Cemil AYDOĞAN'a ve konuşmaları ile çözüm ve barış sürecine destek veren sivil toplum ve gazetecilere teşekür ediyorum dedi. Vali TAŞKESEN Kızıltepe de böylesi birikimli şahsiyetlerin olması beni ayrıca memnun etmiştir dedi. Ayrıca elektrik sorunu ile ilgili Cemil Başkanın düşüncelerine katıldığını söyledi.İftardan sonra Vali TAŞKESEN gazeteciler ve sivil toplum kurumları başkanlarıyla beraber özgürlük meydanını adım adım gezerek halk ile sohbet etti.Sohbet sırasında Vali TAŞKESEN'in çocuklardan ve ihtiyarlara kadar herkesle muhattap olması gözlerden kaçmadı.

Güncelleme Tarihi: 21 Temmuz 2014, 17:12

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER