Cami Cemaati:‘Ölmeden Önce Camimizde Namaz Kılmak İstiyoruz’

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde mahallerindeki caminin 5-6 senedir bitirilmediğini söyleyen cami cemaati, hayırseverlere çağrıda bulunup ölmeden önce kendi camilerinde namaz kılmak istediklerini dile getirdiler.

Cami Cemaati:‘Ölmeden Önce Camimizde Namaz Kılmak İstiyoruz’
Kızıltepe ilçe merkezi Bahçelievler mahallesinde bulunan Nakışlı Camii eski ve yıkık olduğundan mahalle sakinleri tarafından yıkılıp yerine yeni ve daha büyük bir cami yapılmak istendi. Yaklaşık 5-6 sene önce yapımına başlanan cami bir türlü bitirilemedi.
Geçici olarak kullanılan bodrum katının kendilerine yetmediğini dile getiren Cami cemaati, hayırseverlerde çağrıda bulunup bir an camilerinin bitirilip ibadete açılmasını istediler.
Yer darlığından dolayı birçok mahallelinin başka camilere gittiklerini söyleyen Cami cemaatinden Alaaddin Kayan (58), “Yarım kalan Camimiz 4 katlı ve 600-700 kişinin ibadet edebileceği kapasitededir. Alt katı bodrumdur. Üstteki 3 kat ise camidir. Şuan Bodrum katında namaz kılıyoruz. Çok sıkıntı çekiyoruz. Cami, mahalle sakinlerine yetmiyor birçoğu başka uzak camilere gitmek zorunda kalıyor.” dedi.
Camini temelinin 5-6 yıl önce atıldığını belirten Kayan, “Mahalleli tarafından Caminin temeli 5-6 sene önce atıldı. Mahalle sakinleri yardımda bulundular ama ancak güçleri bu kadarına yetti.  Gördüğünüz gibi kaba inşaatı bitti ve böyle kaldı. Ne kapı ne pencere hepsinin iç ve dış sıvasının yapılması lazım. Yani her tarafı yarım kalmış. İnşallah bir an önce yetkililer ve hayırseverler sesimizi duyup dikkate alır. Camimizin eksiklikleri giderilip ibadete açılır biz de ölmeden camimizde namaz kılarız.” diye konuştu.
Caminin bitirilmesi için hayırseverlerden yardım beklediklerini dile getiren Mehmet Demir (63), “Cami alanı arsamızdı. Yaklaşık 300 metre arsamızı Allah rızası için camiye vakfettik halkın yardımıyla mahallemizde güzel bir cami yapılsın diye. Eski camimiz hem küçük hem de yıkık döküktü. Biz de yıktık yerine yeni ve daha büyük bir cami inşa edelim dedik. Ama 5-6 sene oldu hala bitirilemedi. Gördüğünüz gibi inşaat halinde yarım kalmış; bunun sıvası, elektrik tesisatı, kapı, pencereleri, boyası, halısı yani daha çok ihtiyacı var en çok para ihtiyacı var. Çok sıkıntı çekiyoruz namaz kıldığımız yer çok dar bir an önce hayırseverlerden tek isteğimiz yardımda bulunup bir an önce camimizin bitirilip ibadete açılmasıdır.” şeklinde konuştu.(Mehmet Aslan-İLKHA)

Güncelleme Tarihi: 14 Temmuz 2015, 14:34

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER