banner113

Çakar’dan, Barış Günü Mesajı

Kızıltepe ÇEV-GÖN Başkanı Menduh Çakar, 1 Eylül Dünya Barış Günü ile ilgili bir mesaj yayınladı.

Çakar’dan, Barış Günü Mesajı

Kızıltepe Çevre Gönüllüleri Derneği Başkanı Menduh Çakar’ın mesajını aynen yayınlıyoruz:

 

Temennimiz, dualarımız, isteğimiz; 1 Eylül Dünya Barış gününde tüm dünyaya barışın gelmesidir. Barış için mücadele eden onurlu insanlar, özgürlüklerine kavuşmasıyla başarılacaktır. Emperyalist, ırkçı, faşist lobilerinin oyunları boşa çıkacaktır. Yılardır insanlara satranç gibi oynayanlar, bunların hesabını verecekler.

 

1 Eylül’de Sayın Abdullah Öcalan’ın akan kanın durması, anaların ağlamaması için barış çağrısını yapmasını diliyoruz. Şayet yapılacak olan çağrıya PKK (gerillanın) kabul etmesi, uyması en büyük dileklerimizin başında gelmektedir.

 

Türkiye’nin yöneticilerinin de bunu göz önünde bulundurarak, barış sürecinin kaldığı yerden devamına; silahların susmasına karar vererek, müzakerelerin devam etmesini istiyoruz. Yıllardır bu coğrafyada akan kan kısa bir zaman durdu. Ama müzakere masası devrildi, yine acı haberler almaya başladık. Yeter artık! Kardeşkanı akmasın, anaların gözyaşı dinsin; insanlarımız öldürülmesin…

 

Ceza evinde açlık grevinde bulunan tutsaklar direniyor. Haklarının verilip, açlık grevlerine son verilmesini istiyoruz. Türkiye’nin neresinde olursa olsun, kim olursa olsun acıları paylaşıyoruz. Kürt’e üzülmek için Kürt, Türk’e üzülmek için Türk olmaya gerek yok; insan olmak yeter. Çünkü hepimiz buranın insanlarıyız.

 

Türkiye’de Kürt ve Türk kardeşliğinin beraberce, özgürce yaşamasını hazım edemeyenlere; ders verme zamanı gelmiştir. Önümüzdeki erken seçimin; huzur, saygın bir üslup, demokrasi ve barışçıl bir şekilde geçmesini istiyoruz. Bu duygu ve düşünceleri ileterek 1 Eylül Dünya Barış Günümüz Kutlu Olsun…

Güncelleme Tarihi: 05 Eylül 2015, 00:46

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER