banner113

Çakar: Ülkemizde Kadın Haklarına Ses Seda Yok

Kızıltepe ÇEV-GÖN Başkanı Menduh Çakar, bir açıklama yaptı.

Çakar: Ülkemizde  Kadın Haklarına Ses Seda Yok

Kızıltepe Çevre Gönüllüleri Derneği Başkanı Menduh Çakar, Kadına Şiddet ile ilgili basına şu açıklamayı yaptı:

 

Ülkemizde  Kadın haklarına Ses Seda Yok

 

Ama İspanya’da bu yıl 48 kadının erkekler tarafından öldürülmesi; Madrid’de 380’i kadın örgütü olmak üzere  450’ye yakın  sivil tolum örgütünün katılımıyla düzenlenen gösteriyle protesto edildi. Dünya ya mesaj vererek kadın haklarına ne kadar sahip çıktığını kadına ne kadar sadık olduklarını ortaya koydular.

 

Ama ülkemizde Türkiye’de  bir yılda erkekler tarafından öldürülen kadın sayısı istatistiklere göre tahminen 365’i bulmasına karşın ülkemiz buna duyarsızdır.

 

Ve tüm buna rağmen ülkemizde ses seda yok bu düzenlenen bu insancıl gösteriye Türkiye’den de büyük katılım sağlanmalıydı. Bu insanlık dışı şiddeti kınamalıydık. Ve aynı gösteriye özveriyi ülkemiz de göstermeliydik.

 

Kadına şiddetle ilgili ülkemizde kadına şiddet için böyle bir durum olsaydı gösteri ve yürüyüş olsaydı  diğer bazı ülkeler den destek ve katılım olacaktı.

 

Ama ülkemizde bakıyorum buna sesiz kalınıyor. İşte baş tacı kutsal kadınlara verdiğimiz değer buradan çıkıyor..

 

 Şimdi  8 Mart Dünya kadınlar emekçi günü dolaysıyla etkinlikler ve kutlamalar yapacaklalar  evet bu anlamlı gün kutlanmalı. Ama kadın haklarını  yılda bir güne  sığdırmamız doğru değil. Ama kadını yılda bir gün ile sınırlandırmak doğru değil.

 

 İspanya ülkesinde bu durum meydana geldiği zaman  buna ses vererek kadın haklarını savunmamız gerekirdi.  365 gün kadınlar günü olduğunu unutmayalım.

 

Güncelleme Tarihi: 15 Kasım 2015, 10:23

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER