banner113

Bombalı saldırılara bir tepkide Kızıltepe'deki İslami STK'lardan

Mardin’in Kızıltepe’de faaliyet yürüten 22 İslami Sivil Toplum Kuruluşu PKK tarafından Mardin ve Diyarbakır’da eş zamanlı olarak yapılan bombalı saldırılara yaptıkları basın açıklamasıyla tepki gösterdi.

Bombalı saldırılara bir tepkide Kızıltepe'deki İslami STK'lardan
Mardin’in Kızıltepe ilçesinde faaliyet yürüten 22 İslami Sivil Toplum Kuruluşu, PKK tarafından Mardin Kızıltepe İlçesi Devlet Hastanesi Caddesinde ve eş zamanlı olarak Diyarbakır Sur ilçesinde yapılan bombalı saldırılarla ilgili bir basın açıklamasında bulundular.
Yapılan Basın açıklamasında; ”Kızıltepe İslami hassasiyetlere sahip STK’lar platformu olarak başta Mardin ili Kızıltepe İlçesinde Devlet Hastanesi Önünde ve eş zamanlı olarak yapılan diğer bombalı saldırılarla; toplumsal huzuru tehdit eden, masum insanların ölümüne neden olan, toplumda anarşi, kaos oluşturarak barış ortamına kasteden menfur terör ve şiddet eylemlerini nefretle kınıyoruz. Toplumsal bütünlüğe ve bir arada yaşama kültürüne zarar veren, demokratik kazanımları, özgürlükleri tehdit eden terörist eylemlerin karşısında olduğumuzu da ifade etmek isteriz.” İfadelerine yer verildi.
Açıklamanın devamında yapılan terör saldırılarının asla kabul edilemeyeceği dile getirilerek, “Şüphesiz terör bir insanlık suçudur; hiçbir şekilde kabul edilemez; dil, din ve etnik köken ile de ilişkilendirilemez. Esasen terör grupları, işledikleri vahşet ile bilhassa mensubiyeti olduklarını iddia ettikleri kimliklere ve dinî aidiyetlere de zarar vermektedir. Ancak bizler biliyoruz ki konu ne İslam ne de Kürt meselisidir, mesele terör gruplarının “siyasal amaçlara ulaşmak amacıyla insanların can ve mal güvenliklerine saldırmayı meşru görmesi” meselesidir. Bu nedenle nereden gelirse gelsin, hangi saiklerle işlenirse işlensin terör; asla kabul edilemez ve mazur da görülemez.”
Açıklamada, Terör eylemlerine karşı halkın birlik ve dayanışma içerisinde olması gerektiğine vurgu yapılarak şöyle denildi.
Din, dil, milliyet, etnisite ve ırk ayrımı gözetmeksizin yerel, bölgesel ve sınır ötesi hedeflere yönelen şiddet ve terör eylemleri karşısında toplumsal birlik ve dayanışma içinde olmak oldukça önemlidir. Bu nedenle teröre karşı tek vücut olmak, birlik ve beraberliği güçlendirmek toplumdaki bireyin emniyetsizlik ve güvensizlik duygusunun önüne geçebileceği gibi huzur ortamlarının yeniden tesis edilebilmesine de olanak sağlayacaktır. İfadelerine yer verildi.
İnsanlığı hedef alan küresel tehdit karşısında herkese görev düştüğü belirtilen açıklamada, Öte yandan yaşanan terör olayları, terör karşısında alınacak tedbirlerin, uygulanacak politikaların ve verilecek cezaların sınırlarının net bir şekilde çizilmesinin de gerekliliğini ortaya koymuştur. Bu nedenle insanı ve insanlığı hedef alan küresel tehdit karşısında siyasilere, güvenlik ve yargı birimlerine büyük görevler düştüğünü tekrar hatırlatmak isteriz.”
Açıklamanın sonunda hayatını kaybedenlere rahmet, yaralılara acil şifa talebinde bulunularak, Kızıltepe İslami hassasiyetlere sahip STK’lar platformu olarak terör acısı çeken halkların yanında olduğumuzu, acılarını yürekten paylaştığımızı bir kez daha yineliyoruz. Bu vesileyle menfur saldırılarda yaşamını yitirenlerin yakınlarına başsağlığı, yaralılara da acil şifalar diliyoruz ”denildi.

Güncelleme Tarihi: 18 Ağustos 2016, 12:13

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER