banner113

Bölgenin Ünlü Aşçısı Hikmet Usta Bir Hafta Boyunca Aşure Dağıttı

Kızıltepe öğretmen evinde bir hafta boyunca Hikmet usta tarafından müşterilerine aşure ikramı yapıldı.

Bölgenin Ünlü Aşçısı Hikmet Usta Bir Hafta Boyunca Aşure Dağıttı

Bölgenin tanınmış aşçısı ve Aktivisti Hikmet Ölçer, müşterilerine ilkleri yaşatmaya devam ediyor. Hikmet Kebap salonunun sahibi Hikmet usta işlettiği öğretmen evi restaurant’ında bir hafta boyunca Müşteri ve dostlarına Aşure ikramında bulunarak bir ilk daha gerçekleştirdi.

Muharrem ayı nedeniyle bir hafta boyunca süren aşure dağıtımı etkinliğinin son gününe Kızıltepe Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, kamu kurum ve kuruluşu müdürleri ile çalışanları, STK ve oda temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.

Davetliler arasında bulunan Mardin Toplumsal Dayanışma Federasyonu Başkanı Mehmet Şerif Öter, “Öğretmen evinde aşure ikram eden işletmeci Hikmet Ölçer’e teşekkür ediyorum. Hikmet usta her zaman ki gibi kendi alanında hünerlerini gösterdi. Hem zamanlaması çok anlamlı hem de bu ayda herkese aşure yapmıştır. Ve aşuresi son derece özel bir yöntemle yapılmıştır. Tadı da çok farklı eline sağlık diyoruz kendisini kutluyoruz. Aşure aynı zamanda tadından daha öte bu günlerde bir anlamı vardır bu mübarek muharrem ayı hepimize hayırlı olsun. Bereket ve huzur getirmesini temenni ediyoruz.” Şeklinde konuştu.

Bir hafta süren Aşure ikramı etkinliğinin final gününde yaklaşık 500 kişiye aşure dağıtıldı.

Güncelleme Tarihi: 08 Kasım 2014, 13:40

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER