banner113

Bereketin Simgesi Zergan Deresi Çoştu, Islah Çalışmaları İse Durma Noktasında

Bereketin simgesi olan Zergan deresi yağan yağmurlarla beraber bize eski günlerini hatırlatıyor.

Bereketin Simgesi Zergan Deresi Çoştu, Islah Çalışmaları İse Durma Noktasında


Kızıltepe Çevre Gönüllüleri Derneği Başkanı Menduh Çakar yazılı bir açıklama yaparak ilgililere ve yetkililere sitemde bulundu.

Çakar açıklamasında şunları dile getirdi: Biz Kızıltepe Çevre Gönüllüleri Derneği başta olmak üzere Zergan Gönüllüleri, Kızıltepe sevdalısı STK’lar ve Kızıltepe Belediyesi son 10 yıllık süreçte Zergan deresinin ıslahı için çabalar sarf ettik; eylemler düzenledik; çeşitli faaliyetlerimizle bu konuyu hep gündemde tutmaya çalıştık ve bunu başardık. Bu konuda emeği geçen herkese teşekkür bir borçtur.

Kapsamlı yaptığımız incelemelerle ilçemiz belediyesi ile temaslar gerçekleştirip hazırladığımız geniş bir raporu belediyemize sunduk. Belediyemiz bizim raporumuzla beraber yaptıkları incelemeleri de ekleyip raporu son şekliyle Ankara’da ilgili bakanlığa sundu.
Belediyemiz eldeki kıt imkanlarla Zergan deresinin içindeki pislikleri temizlemeye çalıştı. Bu umut verici çalışmadan dolayı belediyemize minnattarız; ancak Zergan’ın ıslahı için bundan daha fazlası gerekmektedir.
Bilindiği üzere Zergan deresinin ıslahı ve kamulaştırılması için ilk para dilimi eski Mardin Millet vekilli Sayın M.Halit Demir kanalıyla temin edildi. Hemen ardından şu anki Mardin Millet vekilli sayın A.Rahim Akdağ’ın da destekleriyle Zergan deresinin ıslahı ihale edildi.
Zergan deresinin ihale durumu, projesi yapılacak hizmetler, ıslahı için nasıl bir yol izleneceği bize gerek görsel olarak resimlerle gerekse de maketlerle gönderildi. Bize vadeliden proje gerçekten bizi büyüledi.
Hali hazırda 2 yıldır olan bir ihale bulunmasına rağmen Zergan deresinin ıslahı için yapılan çalışmaların ancak %20 - %30’luk bir kısmı bitmiş olup büyük bir oran çok yavaş çalışmalarla devam etmektedir. Hatta durmuş izlenimi vermektedir. Biz Çevre Gönüllüleri Derneği olarak buna bir anlam verememekteyiz.
Dernek olarak ihaleyi alıp sorumluluğu üstlenen kişilerin kimler olduğunu, kimleri muhatap almamamız gerektiğini bilmek istiyoruz. Durma noktasına gelen bu çalışmalar için başta müteahhit ve yüklenicilerin hesap vermesini bekliyoruz. Kızıltepe halkı bu konuda bilgilendirilmelidir.
Önümüz yaz Zergan deresi yavaş yavaş yine pis koku sinyali vermeye başlayacak ve beraberinde sağlık sorunları getirecek. Hem görüntü kirliliği hem de sağlık sıkıntıları baş gösterecek.
Duyarlı gönüllüler olarak şimdi biz buradan bu Zergan deresinin İhalesini alan yetkililere sesleniyoruz. Bize bu müteahhidin açık kimliğini açıklayın. Bizi yani Çevre Gönüllülerini, STK’ları, Kızıltepe odalarını, dernekleri, esnaf ve sanatkarları, çeşitli sendikaları aydınlatın!
Çevre gönüllüleri olarak bu işin peşini bırakmayıp en az bizim kadar duyarlı olan Sayın Kaymakamımız Erdoğan Turan ERMİŞ’e konuyu rapor olarak ileteceğiz. Ayrıca Belediyemizi ve diğer yetkilileri de bu konuda haberdar edeceğiz. Ve en önemlisi değerli halkımızın bu konunun arkasında durduğumuzu Kızıltepe’nin bu kanayan yarasının tedavisi için uğraşacağımızı bilmelerini isteriz.
Zergan hepimizindir onu korumak da bizim gibi gönüllülerin birinci vazifesidir. Halkımıza ve basına saygıyla duyurulur.


Güncelleme Tarihi: 01 Nisan 2015, 00:16

derik47

YORUM EKLE
YORUMLAR
Hasan SERTKAYA
Hasan SERTKAYA - 9 yıl Önce

resmi yollardan yapılan bütün çabalar yetersiz kalıyor.kokuyu neden olan organize sanayiye karşı sivil toplum kuruluşlarına çok iş düşmektedir.

SIRADAKİ HABER