banner113

Belediye Ve Esnaf Odası Kuaför Esnafı İle Bir Araya Geldi

Kızıltepe Belediyesi ile Kızıltepe Esnaf ve Sanatkârlar Odası kuaför esnafı ile bir araya geldi.

Belediye Ve Esnaf Odası Kuaför Esnafı İle Bir Araya Geldi

Kızıltepe Belediyesi meclis toplantı salonunda düzenlenen programa Kızıltepe Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Zeynettin Ayav, Kızıltepe Eş Belediye Başkanı İsmail Asi,Leyla Salman,Eş Başkan yardımcısı Adile Kızılay ve ilçede görev yapan bayan ve bay kuaförler katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Belediye Eş Başkanı Leyla Salman,“ Sizin şahsınızda esnaf sanatkârlar odasına bu toplantıyı düzenlediği için ve bizi bu toplantıya dâhil ettiği için kendisine teşekkür ediyorum. Sanatkârlar Odası Başkanı bu toplantıyı düzenlemekle önümüzü açmış oldu. Bu kentin sıkıntılarından biride elbette ki esnaflarımızın yaşadığı sıkıntılardır belki zaman içerisinde toplantıda arkadaşlarımız sorunlarını dile getirecekler. Bu bir başlangıçtır istediğimiz sonucu elde etme konusunda eksiklikler olacaktır ama bunun sürekliliği sorunların çözümü açısından iyi olacaktır. Bu toplantıları rutin bir çalışma haline getirirsek gerek kentte yaşan halkımız gerekse de esnaflarımızın sıkıntılarını en aza indirgeme açısından toplantıları rutin yapmamız sizlerin açısından ve bizlerin açısından da iyi olacaktır. Bu gün biz sizleri dinleyeceğiz sizin talepleriniz, beklentileriniz, önerileriniz, görüşleriniz bizim açımızdan önemlidir ön açıcı olacaktır.” Dedi.

Adından konuşan  Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Zeynettin Ayav,“ Bay Bayan kuaförlerin ilçedeki ağır sorunlarından çözüm önerileri özerine belediye ile bir istişare toplantısı yapmayı düşündük. Belediye başkanlarımız bize o imkanı tanıdılar kabul ettiler ama biz bundan sonraki bayan kuaförlerimizin ve diğer meslek guruplarının toplantılarını atılacak adımları ve devamı gelecek olan çalışmalarda arkadaşların toplantımıza güç katacağını inancı taşıyoruz. İlgili kamu kurum ve kuruluşları hangileri ise el ele vererek bu kayıt dışılığı önlememiz lazım çünkü bu haksız bir rekabet ve özellikle de Suriye’den gelen bu insanlar ilçede kayıt dışı çalışarak esnafa büyük bir haksızlık yaptığı inancındayız ama biz bu insanlara yüreğimizle bütün içtenliğimle söylüyorum bunu yüreğimizi vererek bütün imkânlarımızı biz zaten zamanında da seferber ettik ve seferber etmeye de devam edeceğiz asla ve asla biz bu insanları yanlız da bırakmayacağız. Ama olay şu yasal prosedürde de iş yeri açmaları mümkün değildir en azından biz bu insanları istihdam açısından değişik iş yerlerimizde onları istihdam edebiliriz. Yani işyeri açmalarına gerek yok biz onları kendi yanımızda istihdam ederek eğer onların ustalık konusunda işin ehli ise bizim bütün bayan kuaförlerimiz olsun erkek kuaförlerimiz olsun bu konuda onlara gereken desteği zaten vereceklerinden hiçbir şüphemiz yoktur.” Dedi.

Daha sonra belediye başkanı ve esnaf odası başkanı 8 Mart dünya kadınlar günü nedeniyle toplantıya katılanlara gül dağıttı.

Güncelleme Tarihi: 11 Mart 2015, 17:39

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER