banner113

Belediye Başkan vekili seçilen Haşim Baday kamuoyuna açıklamada bulundu.

Kızıltepe Belediye Başkan vekili Haşim Baday, Belediye Başkan vekili seçildikten sonra kamuoyuna açıklamada bulundu.

Belediye Başkan vekili seçilen Haşim Baday kamuoyuna açıklamada bulundu.
 
Baday, açıklamasında En değerli varlıklarını bu mücadelede bedel olarak veren ve bedel ödeme pahasına bağlı kalmasını bilen değerli halkımız tüm çalışma yoldaşlarım ve de tutsaklıkta dördüncü yılını geçiren Belediye başkanımız Sayın Ferhan Türk adına selam sevgi ve en derin duygularımla saygılarımı sunarım.
 
“Belediyeler, kitlelerin siyasal politik duruşuna karşı sorumlu olmak zorundadır”
 
Ortadoğu da son yaşanan sürecin siyasal boyutu kadar, kültürel, sosyal yanı da bulunmaktadır. Arap Baharı diye adlandırılan orta doğu merkezli siyasal kültürel, sosyal devrim sureci bizleri de yakından ilgilendiriyor. Yaşanan bu devrim ve yeniden yapılanma sürecini egemenlerin aksine Liberal Demokrasi olarak değil halkların yaşadığı sorunların halklar adına ancak devrimci radikal demokrasi ile çözüm bulacağına ve bu yeniden yapılanma değişim sureci her nerede yaşanırsa yaşansın her halkın özünü özgürlüğünü esas alan demokratik öz yönetimlerle olacağına inanıyorum. Bu anlamda belediyeler kendi alanında önemle ve doğru ele alındığında nedenli işlevli olduğun da belirtmek isterim. Belediyeler yapısal görevlerinin yanında bir de günden başlayarak dönemsel anlamada da temsil ettiği kitlelerin siyasal politik duruşuna karşı sorumlu olmak zorundadır.
 “Sayın Ferhan Türk olmak üzere onlarcamız tutsak edildi”
 
 
Elbette ki halka hizmet su, kanalizasyon yol vb. ile sınırlı tutulmaz. Zira yaşadığımız coğrafyada halkımızın temel ulusal kültürel sorunlara karşı ilgisiz duyarsız kalmamız hiçbir açıklaması olamaz ve ahlaki de değildir. Çünkü bilincindeyim ki Kızıltepe halkının yüzde seksenlik desteğin böylesi bir anlamı da vardır. Bu da görev sorumluluklarımızın ne denli ağır olduğunu ve bir o kadar da onur verici olduğunu ifade ediyor. Salt düşüncelerimizi ifade ettiğimiz halkımızın ortaya koyduğu iradeye saygılı bir duruş içinde olduğumuz içindir ki, başta belediye başkanımız ve değerli yoldaşımız Sayın Ferhan Türk olmak üzere onlarcamız tutsak edildi. Savcılıklar da, mahkemeler de geçirdiğimiz zaman, makamlarımız da geçirdiğimiz zamanla neredeyse eşittir ve hatta aşmış bulunuyor. Bütün bunlara rağmen halkımızın özgürlük mücadelesini zaferle taçlandırmak ve başarmak zorundayız.
 
“Bu nöbet değişikliğini bir dönemim başarısızlığı şeklinde yorumlamamak gerekir”
 
 
Bilindiği üzere, Belediye yönetimimizde bir nöbet değişikliğine gidilmiş, çalışma arkadaşlarımızın desteğiyle, belediye başkan vekilliği göreviyle onurlandırıl bulunuyorum. Arkadaşlarımın duyduğu bu güvene teşekkürlerimi sunarken, bu onurlandırıcı yaklaşımın bana yüklediği tarihsel sorumluluğunda derin bilinci içinde olduğumu belirtmek isterim. Çünkü biliyorum ki olağan üstü süreçler, tarihe mal olacak süreçlerdir. Böylesi süreçler de yüklenilen her misyon ve görevin birde tarihsel, toplumsal sorumluluğu bulunmaktadır. Bu anlamda yapılan nöbet değişikliğini bir dönemim başarısızlığı şeklinde yorumlamamak tersine başarı çizgisini devam ettirip, çıtayı daha yükseltmek olarak değerlendirmek gerekir. Bu anlamda her değişim bir yenilik ve her yenilikte bir heyecan ve göreve, sorumluluğa, aşkla sarılmalıdır.
 
“Başarı hiçbir zaman ve hiçbir yerde bireysel çaba ve yoğunlaşmalarla olamaz”
 
 
Başarı hiçbir zaman ve hiçbir yerde bireysel çaba ve yoğunlaşmalarla olamaz. Başarı yeni bir enerji ve kolektif çalışmayla mümkündür. Ruhta duygu ve düşünceden başlayarak yaşamın her alanın da kolektif güce ulaşmak temel görevlerimizdendir. Bu anlamda yeni görevime başlarken, başta %80 oy desteğiyle bizi bu alanda görevlendirilen değerli Kızıltepe halkımızın desteğine olan ihtiyacımız eksikliklerimiz olsa da devam etmektedir. Halkımızın bu desteği, bizlerin başarısı için can suyu anlamında olduğunu ve bu desteklerini sürdüreceklerine dair inancım tamdır. Bunun dışında başta belediye meclis üyesi arkadaşlarım olmak üzere, tüm çalışma arkadaş ve dostlarımızın desteğine olan ihtiyacımızın fazlasıyla devam ettiğini belirtmek istiyorum. Ruhta, duygu ve düşüncede olmak üzere yaşamın ve görevin bütün alanlarında ayrı değil, birlikte görev ve sorumluluğa yüklenmenin başarının ön koşullu olduğunu önemle vurgulamak isterim.
 
“Çalışmak ve başarmak için yardımlaşmak gerekir”
 
Başarmak zorundayız, Çünkü bizler mesai arkadaşları olmadan önce halkımızın demokrasi ve özgürlük mücadelesin de yoldaştık. Bu yüce birlikteliğin üstesinden gelemeyeceği hiçbir zorluk ve görev yoktur. Çalışmak ve başarmak için yardımlaşmak gerekir. İlçemizde bulunan sivil demokratik toplum örgütlerinin, geçmişten bugüne süren desteklerini, her alan da güç veren duruşlarına olan ihtiyacımızın fazlasıyla devam ettiğini bir kez daha belirtmek isterim. Özellikle kurumlarımızın geçmişten gelen engin deney ve tecrübelerini bizden esirgemeyeceklerini olan inancımızla ve sürecek olan çalışmalarımızda yanımızda olacaklarından kuşku duymadığımızı belirtiyor, kendilerini saygıyla selamlıyorum.
 
“Kendimizi ve kentimizi yönetmek için kolektif çalışma bir elzemdir”
 
Sonuç olarak, kendimizi ve kentimizi yönetmek için kolektif çalışma bir elzemdir. Şüphesiz ki bu kolektivizmin kapsamı salt çalışma arkadaşlarımla sınırlıdır. Bunu asıl tamamlayacak olan, seçimden, seçime değil, yaşamın her anında ve alanın da birlikte olduğumuz ve başarıları birlikte ilmik ilmik dokuduğumuz başta fedakâr yurtsever halkımız ve demokratik sivil örgütlerimizdir. Belediyemiz yeniden yapılanmasında birlikte olacağımıza ve birlikte, kolektif bir ruhla başaracağımıza dair inancım tamdır. Bu temel de yeniden yapılanma sürecinin vermiş olduğu heyecan ve sorumluluk bilinciyle halkımızı selamlar, yeni dönem çalışmalarımız da hepimize üstün başarı dileklerimi iletiyorum. Dedi.

Güncelleme Tarihi: 17 Ağustos 2012, 02:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER