banner113

Başıboş köpekler halkın korkulu rüyası haline geldi

Kızıltepe çarşı merkezinde başıboş gezen onlarca köpek, halkın korkulu rüyası haline geldi.

Başıboş köpekler halkın korkulu rüyası haline geldi

Mardin’in Kızıltepe ilçe merkezindeki Cadde ve sokaklarda gezen onlarca başıboş köpek, halkta tedirginlik yaratırken, özellikle okula gitmek için evlerinden çıkan küçük çocuklar ve çarşıda dolaşan vatandaşların korkulu rüyası haline geldi.

Bazı aileler korkudan çocuklarını kendileri okula götürürken,  imkanları olmayanlar ise her gün köpek korkusuyla tek başlarına gidip geliyorlar.     Vatandaşlar, “Yarın bir çocuğumuzu bir köpek ısırdıktan sonra mı önlem alacaklar?” diyerek belediyeye tepki gösterdi.

Belediyenin bir an önce önlem alması gerektiğini belirten ve isminin yazılmasını istemeyen B.A adlı ilçe sakini, “Uzun bir süredir başta ilçe merkezinin en işlek yeri olan Özgürlük Meydanı ve eski Hastane Caddesi olmak üzere, bir çok cadde ve sokakta dolaşan onlarca köpek var. Hepsi de sürü halinde geziyorlar. Çocuklar korktuğu için tek başlarına okula gönderemiyoruz. Biz onları götürüp getiriyoruz. İmkânları olmayan ailelerin çocukları ise, her gün bu korkuyu yaşıyorlar. Bırakın çocukları, yetişkinler bile korkuyor. Birden bir sürü köpek aniden önünüze çıkıyor. En çok da kadınlar ile çocuklar korkuyor. Bu başıboş köpekler adeta korkulu rüyamız oldu. Bizler dahi çocuklarımızı okula götürüp getirirken zor anlar yaşıyoruz. Bu köpeklerin kuduz olup olmadığı ise bilinmiyor. Suriye üzerinden geldikleri söyleniyor. Eğer bu doğruysa, yarın Allah korusun köpekler birilerini ısırıp köpek kuduz çıkarsa, bunun hesabını kim verecek? Geçenler de basına da yansıdı, ilçemize bağlı bir köyde başıboş köpek bir şahsı ısırdı ve köpek kuduz çıktı. Daha sonra köy karantinaya alındı. Bizim başımıza da böyle bir şey geldikten sonra mı yetkililer devreye girecek? Geç olmadan önce Belediyenin biran evvel bu başıboş köpekleri toplayıp hayvan barınağına götürmesi gerekir.” diyerek yetkilileri göreve çağırdı. (Mehmet Aslan-İLKHA)

Güncelleme Tarihi: 16 Kasım 2015, 07:34

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER