Bakan Soylu Kızıltepe Başak FM'in konuğu oldu

Kızıltepe Kaymakamlığı bünyesinde yayın yapacak Başak FM Radyosunun ilk konuğu açılışını yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu oldu.

Bakan Soylu Kızıltepe Başak FM'in konuğu oldu
 Kızıltepe ilçesini ziyaret eden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Kızıltepe Belediyesi Gençlik merkezi ve Kızıltepe Başak FM radyosu studyosunu zitaret etti.

Kızıltepe Kaymakamlığı tarafından kurulan Kızıltepe Başak FM radyosu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından açılışı yapıldı. Bakan Soylu 97.7 frekansından yayın yapacak olan radyonun ilk konuğu olurken Başak FM'e TRT tarafından eğitim ve teknik destek verildiği belirtildi.

İçişleri Bakanlığının girişimleri ile Kızıltepe Kaymakamlığı tarafından ilçede Başak FM radyosu kuruldu. 97.7 frekansından Türkçe ve Kürtçe yayın yapacak radyonun açılışını İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yaptı.

Açılışını yaptığı Kızıltepe Başak FM radyosunda görme engelli Kübra Adın’ın sunduğu programın konuk olan ve Stüdyoya giren soylu, radyoyu beğendiğini belirterek emeği geçenlere teşekkür etti. Bakan Soylu, Adın’ın sorularını cevaplayıp ilkokul anılarını paylaştığı radyo proğramda çalan bir başkadır benim memleketim şarkısına eşlik etti.

Okulun öneminden de bahseden Soylu, “Okul hayatın her noktasında karar verme anınızda size çok yardım ediyor. Matematik, fizik öyle. Dünyayı tanıyorsunuz. Allah bu dünyayı  nasıl yarattı onu anlıyorsunuz. İnsanın özelliklerini anlıyorsunuz. Sonra okulda kendinizi keşfediyorsunuz.” Açıklamasını yaptı.

Bakanla ilk röportajını yapan görme engelli Kübra Akın ise “Bugün yayını yaptık gerçekten de  bakan çok iyi bir insandı. Onu çok sevdim. Bu radyo hepimiz için iyi olacak. Hepimiz aile gibi olmuşuz. Hep birlikte olacağız. Bu radyo Türkçe ve Kürtçe yayın yapacak. Çünkü bazı insanlarımız Türkçe bilmiyor. Onlarda dinlemek istiyor. Bunun için yayınımızda Kürtçe’ye  de yer vereceğiz.” dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kızıltepe Başak FM ziyaretinin yanı sıra Kızıltepe Belediyesi Gençlik merkezini de ziyaret ederek burada gençlerle sohbet etti.

Bakan Soylu’nun Kızıltepe proğramına Mardin Valisi/Belediye başkan vekili Mustafa Yaman, Kızıltepe Kaymakamı/Belediye başkanı Mehmet Yüzer, Ak Parti il başkanı Faruk Kılıç, Ak Parti Büyükşehir belediye başkan adayı Vejdi Kahraman, protokol üyeleri ve davetliler katıldı

Güncelleme Tarihi: 27 Ocak 2019, 01:20

Furkan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER