banner113

Aydoğan;Abdullah Öcalan'a Verdiğimiz Ödül Teslim Edildi

Mezopotamya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cemil Aydoğan, Abdullah Öcalan’a gönderdiği barış ödülünün, Abdullah Öcalan’a teslim edildiğini belirti.

Aydoğan;Abdullah Öcalan'a Verdiğimiz  Ödül Teslim Edildi
Mezopotamya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cemil Aydoğan, Türkiye'deki barış ortamına yaptığı katkılarından dolayı Abdullah Öcalan'a gönderdiği barış ödülünün kendisine teslim edildiğini ifade etti.
Türkiye'deki barış ortamına yaptıkları katkılarından dolayı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, MİT Müsteşarı Hakan Fidan, Irak Kürdistanı Bölgesel Başkanı Mesut Barzani ve Murat Karayılan'a ödüllerinin verildiğini belirten Aydoğan, 21 Nisan'da Kızıltepe'de, 3. Uluslararası Mezopotamya Başarı Ödülleri ve Mezopotamya Gazeteciler Cemiyeti 6. Olağan Kongresi'nin ortak bir organizasyonla yapıldığını hatırlattı.
Aydoğan, "Bu ortak konferansa katılan kanaat önderleri, sivil toplum başkanları ve delegelerin önerileri ile Türkiye'de barış ortamına değerli katkılarından dolayı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, MİT Müsteşarı Hakan Fidan, Abdullah Öcalan, Murat Karayılan ve Mesut Barzani'ye teşekkür plaketi verilmesi uygun görülmüştür. Ödüller, Abdullah Öcalan dışında tüm muhataplarına ulaşmıştır. Ancak Öcalan'a bu ödülü takdim etmek amacı ile Adalet Bakanlığı'na müracaat ederek görüşme talebinde bulundum. Bakanlıktan herhangi bir cevap alamadım. İlgili Bakanlığa 31 Ocak 2014 tarihinde gönderdiğim yazıya müspet menfi cevap verilmesi talebinde bulundum. Yine herhangi bir cevap alamadım. Sadece Adalet Bakanlığı'ndan aradığını söyleyen bir kişi, talebimin değerlendirme içinde olduğunu söyledi. Ancak bana herhangi bir tarih verilmedi. Bunun üzerine Abdullah Öcalan'a plaketini PTT yoluyla göndermeye karar verdik. Mardin PTT ve kargosu ile 10 Temmuz 2014 tarihinde plaketin içinde olduğu 2 kargo paketi 13 Temmuz 2014 tarihinde Öcalan'a teslim edilmiştir. Aynı tarihte kendilerine gönderdiğim mektup da 14 Temmuz 2014 tarihinde Öcalan'a imza karşılığında teslim edilmiştir. Tüm duyarlı kamuoyunun bilgisine sunuyorum" dedi.

Güncelleme Tarihi: 26 Ağustos 2014, 10:56

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER