banner113

Aşırı yağışlar sele dönüştü

Kızıltepe’de dün gece bastıran sağanak yağış sele dönüştü, birçok mahalle su altında kaldı.

Aşırı yağışlar sele dönüştü

Mardin merkez Artuklu ve Kızıltepe ilçesine bağlı birçok kırsal mahallede, dün gece aniden bastıran sağanak, sele neden dolu. Derelerin taştığı mahallelerde (köylerde) hayat adeta felç oldu.

Alınan bilgiye göre, Mardin’de gece etkili olan yağışlar sele neden odu. Hayatı felç eden sel nedeniyle Gökçe (Sellax), Dikmen (Hêşeri), Büyük Boğaziye (Boğaziya Mezın), Bağrıbütün (Demira) başta olmak üzere çok sayıda ev ile tarım arazisi sular altında kaldı.

Bazı Mahalle sakinlerinin evlerinde mahsur kalması sonucu yardımlarına AFAD ekipleri yetişti. Mahalleye giden ekipler, mahsur kalanları şişme bot yardımıyla kurtardı. Bazı çocukların ise kepçe yardımıyla kurtarıldığı görüldü.

Hayatın durma noktasına geldiği mahallelerde hasar büyük olurken, dün geceden beri sel sularıyla mücadele eden mahalleli, zararlarının karşılanmasını isterken AFAD ekiplerinin hasar tespiti yaptığı öğrenildi.

Kızıltepe bağlı Bağrıbütün (Demira) mahallesi sakinlerinden İbrahim Aydın, sabah doğru saat 04.00 itibarıyla köye aşırı yağan yağmurdan dolayı evlerin ve tarlaların su altında kaldığını belirterek, "Mardin Valimiz ve Büyükşehir belediye başkan vekilimiz Sayın Mustafa Yaman'a köye erken saatlerde belediye araç ve ekipleri yolladığı için köyüm adına teşekkür ediyorum. Ayrıca hem AFAD hem de ilçe jandarmamız büyük bir özveriyle yaptığı çalışmalar neticesinde köyde can kaybı yaşanmasına engel oldu. Köyümüzde civar köylerde yaşanan sel baskınlarında can kaybının olmaması en büyük tesellimiz oldu." şeklinde konuştu. (M. Salih Keskin, Mehmet Aslan – İLKHA)

Güncelleme Tarihi: 13 Mart 2019, 05:18

Furkan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER