Aşiretler Arasındaki Husumet Barışla Noktalandı

Mardin Kızıltepe ilçesinde Bekiran ve Şüküri aşiretleri mensubu olan Karaaslan ve Kılıç aileleri arasında bulunan husumet barış yemeğiyle sona erdi.

Aşiretler Arasındaki Husumet Barışla Noktalandı
Yaklaşık 7 ay önce çıkan bir anlaşmazlıktan dolayı bölgenin ileri gelen aşiretlerine ait Kılıç ve Karaaslan aileleri arasında başlayan husumet, Mardin Valisi, Ak Parti Mardin milletvekilleri ve bölgenin ileri gelenlerinin girişimleri sonucu barış yemeği ile sonlandırıldı. Yaklaşık 2 bin 500 kişinin katıldığı barış yemeği ilçede bulunan bir düğün salonunda verildi.
Barış yemeğine Kılıç ailesi ileri gelenlerinden Mehmet Salih Kılıç, İsmail Kılıç,
Reşit Kılıç'la birlikte aile fertleri ile Karaaslan ailesinden İbrahim Karaaslan ve Karaaslan ailesi fertleri yoğun ilgi gösterdi. Barış yemeğine Mardin Valisi Turhan Ayvaz, Ak Parti Mardin milletvekilleri Gönül Bekin Şahkulubey, Muammer Güler, A. Rahim Akdağ, Kızıltepe Kaymakamı Erkaya Yırık, ilçe ve bölgenin ileri gelen aşiret liderleri ile çok sayıda davetli katıldı.

Yemekten önce Mardin Valisi Turhan Ayvaz, Ak Parti Mardin milletvekilleri Gönül Bekin Şahkulubey, Muammer Güler, A.Rahim Akdağ ve Mehmet Salih Kılıç birer konuşma yaparak iki tarafın barış için adım attığını ve girişimleri sonuçsuz bırakmayıp barışa el uzattıklarını söyledi. Konuşmacılar iki aşiret arasında sağlanmak istenilen barışa destek veren aşiret liderlerine ve mensuplarına teşekkür etti.

Güncelleme Tarihi: 28 Eylül 2012, 00:19
YORUM EKLE
YORUMLAR
BARIŞ
BARIŞ - 12 yıl Önce

mardin milletvekilimiz abdurrahim akdağ'a bu yakısirdi cabalarından dolayı kendisini kutluyorum.

SIRADAKİ HABER