Ak Parti Kızıltepe ilçe Belediye başkan adayı Cevheroğlu oldu

AK Parti’de Mardin Büyükşehir Belediye Başkan adayından sonra ilçe belediye başkanları da belirlendi.

Ak Parti Kızıltepe ilçe Belediye başkan adayı Cevheroğlu oldu

Ak Parti’de aday belirleme çalışmaları kapsamında Mardin iline bağlı ilçe belediye başkan adayları belirlenerek kamuoyuna açıklandı. Açıklanan ilçe belediye başkanları arasında yer alan Kızıltepe Belediye başkanı adayı Şükrü Cevheroğlu oldu.

 

Ak Parti, 31 Mart 2019 tarihinde yapılacak mahalli idareler seçimlerinde Mardin’de aday göstereceği ilçe belediye başkan adaylarını açıkladı. 27 Kasım 2018 tarihinde Mardin Büyükşehir Belediye başkanı adayı olarak Mehmet Vejdi Kahraman adının açıklanmasının ardından bugün de Mardin’de yapılan aday tanıtım toplantısında Mardin iline bağlı 10 ilçenin Belediye başkan adayları açıklandı. Açıklanan ilçe belediye başkanı adaylar arasında bulunan Kızıltepe ilçesinin belediye başkan adayı daha önce de siyasi kulislerde ismi geçen Şükrü Cevheroğlu oldu.

AK Parti Genel Merkez Medya Tanıtımdan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal’ın katılımı ile düzenlenen Adayları Tanıtım Programı"na Ünal’ın yanı sıra AK Parti Mardin Milletvekilleri Şeyhmus Dinçel, Cengiz Demirkaya, AK Parti MKYK üyesi eski Milletvekili Orhan Miroğlu, Ak Parti il başkanı Faruk Kılıç,  partinin ilçe teşkilat başkanları ile partinin il-ilçe teşkilatları ve partililer katıldı.

 

Şükrü Cevheroğlu’nun Özgeçmişi:

1966 yılında Mardin ili Kızıltepe ilçesinde doğdu. Orta ve lise tahsilini Mardin imam hatip lisesinde yapan Cevheroğlu, Üniversite tahsilini Dicle Üniversitesinde yaparak Fen-Edebiyat Fakültesi Biyoloji bölümünden mezun oldu. Ardından iki yıl öğretmenlik görevini yaptıktan sonra kendi isteğiyle öğretmenlik görevinden ayrıldıktan sonra ticari hayata 1995 yılında kurmuş olduğu Cevheroğlu Tarım Dış Tic.Ltd. şirketinde başlayıp  modern tarım alanında uzun yıllar çalıştı. Evli ve 10 çocuk babası olan İş Adamı ve Siyasetçi Şukrü Cevheroğlu;

Halen  “Mardin’de istihdam yaratma” çalışmalarının bir örneği olarak girişimci iş adamlarından oluşan MGB (Mardin Güç Birliği) ‘nin  yönetim kurulu üyesi, Cevheroğlu Tarım Dış Tic.Ltd.Şti. Bünyesinde kurmuş olduğu CYEM Cevheroğlu Yem Fabrikası, CTAR Cevheroğlu Tohum Eleme Paketleme Tesisi ve Cevheroğlu Mısır unu ve mısır irmiği fabrikalarının yönetim kurulu başkanlıkları görevini yapmaktadır.

Siyasi çalışmaları içerisinde Refah partisi, Fazilet Partisi, Saadet Partisi ve Adalet ve Kalkınma Partisinde aldığı çeşitli görevler bulundu.

Güncelleme Tarihi: 18 Ocak 2019, 20:59

Furkan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER