Ak Parti ilçe başkanı Kılıç güven tazeledi.

Kızıltepe ilçesi Ak parti 6. Olağan ilçe kongresinde ilçe başkanı Faruk kılıç yeniden başkanlığa seçildi.

Ak Parti ilçe başkanı Kılıç güven tazeledi.

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ın da katıldığı Ak parti Kızıltepe 6. Olağan ilçe kongresinde tek liste ile gidilen seçimlerde mevcut başkan yeniden Kızıltepe ilçe teşkilatı başkanlığına seçilirken yönetim kurulu üyelerinin çoğu yeni isimlerden oluştu.

Mardin Kızıltepe ve Nusaybin ilçelerinde düzenlenecek Ak Parti 6. Olağan ilçe kongrelerine katılmak üzere Mardin’e gelen Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ın da katıldığı kongreye Ak Parti Mardin Milletvekilleri Ceyda Bölünmez Çankırı ile Orhan Miroğlu ve Ak parti il başkanı M.Ali Dündar, önceki dönemlerde Mardin milletvekillikleri yapan Süleyman Bölünmez ile Nihat Eri, Mardin ve Kızıltepe’de faaliyet yürüten STK ve meslek odaları temsilcileri, muhtarlar, siyasi parti temsilcileri, kadın ve gençlik kolları, çok sayıda partili ve davetlinin katıldığı kongrede divan başkanlığına Osman Ören seçildi.

Kongrede ilk konuşmayı yapan Ak Parti İlçe başkanı Faruk Kılıç, kongrede kendilerini yalnız bırakmayan partililere teşekkür etti. Kılıç konuşmasında şunları söyledi:

Kıymetli Ak Parti ailesi

Devletlerin veya milletlerin kırılma noktaları vardır. Ve bu Kırılmalar sonucunda tarih sahnesinde varlıklarını devam ettirir veya tarih sahnesinde yok olurlar.

Tarih sahnesine baktığımızda peygamber (as) İslam Devletinin temellerini Medine'de attıktan sonra İslam tarihini etkileyen iki hadise ard arda cereyan etmiştir.

Bunlardan ilki Bedir Savaşı ikinci önemli hadise ise Hendek savaşıdır.

Bedir savaşı sırasında İslam devleti henüz rüştünü ispatlamamış; devletleşme aşamasındadır.

Bedirde Müslümanlar var olma yok olma mücadelesi vermiştir. Nitekim peygamber (as) Yüce Rabbine şöyle duada bulunuyordu:

Allah'ım bu bir avuç Müslüman helak olursa artık sana yeryüzünde ibadet edecek kimse kalmayacaktır. Ya Rabbi sen bu topluluğa zafer ihsan eyle.

İkinci önemli hadise ise Hendek Savaşıdır. Yahudi ve müşrikler ittifak ederek kurdukları büyük bir orduyla Medine-i Münevveri kuşatmıştır.

Amaç İslam devletini bir hamlede ortadan kaldırmaktır. Ama Rabbim yine izin vermedi ve zalimler büyük bir bozguna uğrayarak geri kaçmışlardır.

Biz millet olarak 15 Temmuz gecesinde Bediri yaşadık ve hiç bir millete nasip olmayan bir zaferle o gecenin sabahına çıktık. Bu Allah'ın bize apaçık bir lütfü ve ikramıydı. O gece millet olarak direndik, mücadele ettik, gayret gösterdik ve Allahta bu gayretimizin sonucunda bizlere merhamet etti; Zalimlerin zulmüne maruz kalmamızı engelledi. Bu Allahın bize lütfüydü.

Bugünlerde ise neredeyse Hendek'i yaşıyoruz. 15 Temmuzda hedeflerine ulaşamayan dönemin Ebucehilleri, müstekbirleri kendi buyruğundaki taşeronlarını ve yerli işbirlikçilerini de toplayarak top yekun bir saldırıya geçtiler. Kendi aralarındaki tüm ihtilafları bir kenara bırakarak yeryüzünde mazlumların umudu olan, Müslüman aleminin umutlarını yeşerten ve onlara ilham olan bir liderin ve bünyesindeki devletinin ortadan kaldırılması için topyekun saldırıya geçtiler.

1400 yıl önce etrafına hendek kazan İslam devleti bugün etrafına duvar örüyor. Yani senaryo aynı ama figüranlar değişik, bu hep böyle olmuştur.

Genel Başkanımız, liderimiz, Recep Tayyip ERDOĞAN'IN deyimiyle "teker teker değil topyekun gelin. Allah'ın izniyle başaramayacaksınız. Bu Milleti Bölemeyeceksiniz. Ezanları Susturamayacaksınız. Bu Ülkeye Diz Çöktüremeyeceksiniz."

Bu topyekun saldırıyı geri püskürtmek için daha fazla çalışacağız. Kendi aramızdaki ihtilafları bir kenara koyacağız, bir olacağız ve Allah'ın ipine sımsıkı sarılacağız. Tıpkı Ayeti Kerimede geçtiği gibi:

"Hep birlikte Allah'ın ipine sımsıkı sarılın. Parçalanıp ayrılmayın. Allah'ın üzerinizdeki nimetini düşünün. Hani siz birbirinize düşmanlar idinizde O kalplerinizi birleştirmiştir. İşte O'nun (bu) nimeti sayesinde kardeşler olmuştunuz. Yine siz, bir ateş çukurunun tam kenarında iken oradan da sizi O kurtarmıştır. İşte Allah size ayetlerini böyle apaçık bildiriyor ki doğru yola eresiniz.",

Yüce Mevlam Birliğimizi Beraberliğimizi Muhabbetimizi daim kılsın.

Bu kutlu yolda bir senedir beraber çalışmış olduğum dava arkadaşlarıma katkılarından ve emeklerinden dolayı sizlerin huzurunuzda kendilerine teşekkür ederim.

Yeni seçilecek arkadaşlarıma başarılar diliyorum.

Bu kutlu günümüzde salonu hınca hınç dolduran tüm partili arkadaşlarıma Aziz Kızıltepe Halkına teşekkür ediyorum. Yüce Rabbim bizleri sıratı müstakimden ayırmasın. ALLAH'A emanet olun.

Daha sonra sırasıyla İl başkanı Mehmet Ali Dündar, Mardin milletvekilleri Ceyda Bölünmez Çankırı ve Orhan Miroğlu yaptıkları konuşmalarda Ak parti hükümetleri dönemlerinde yapılan çalışmaları anlatıp, Hendek siyasetine destek vermeyen Kızıltepelilere teşekkür ederek Dik duruş sergileyen ve Mardin siyasetine yön veren Kızıltepe’nin önemine dikkat çektiler.

Son olarak kürsüye çıkan Milli eğitim bakanı İsmet Yılmaz eğitim ile ilgili açıklamalarda bulundu. Taşımalı eğitimin ez asgariye düşürülmesi için çabalayacaklarını, Yabancı dil, mesleki eğitim ve okul öncesi eğitimin önemine vurgu yaptı.

Bakan Yılmazı’ın konuşmasının ardından mevcut ilçe başkanı Faruk Kılıç tek liste ile katıldığı Kızıltepe 6. Olağan ilçe kongresinde yeni yönetim kurulu listesi ile yeniden ilçe başkanlığına seçildi.

Ak parti Kızıltepe 6. Olağan ilçe kongresinde ilçe başkanlığına seçilen Faruk Kılıç’ın yönetim listesi  Asil ve yedek üye olarak şu isimlerden oluştu.

 

YÖNETİM KURULU ASİL ÜYELER:

1-Mehmet Aydın Yücedağ

2-Fatma Yılmaz

3-Bülent Şahin

4-Tuba Erkan

5-Melike Tutuş

6-Hamza Kıdır

7-Abdurrahman Çoban

8-Kamuran Omuk

9-Ömer Karadeniz

10-Adile Alioğlu

11-Celal Kartal

12-Fatih İlhan

13-Aydın Kurtay

14-Abdulmecit Kılıç

15-Süleyman İbrahimoğlu

16-Abdurrahman Çelik

17-Mehmet Ali Demirkaya

18-Sıtam Saruhan

19-Abdulkadir Yiğit

20-Hüseyin Bedir

21-Hasan Kahraman

22-Şeyhmus Aydoğan

23-İbrahim Kalkan

24-Eyyüp Kılınçaslan

 

YÖNETİM KURULU YEDEK ÜYELER:

1-Süleyman Gümüş

2-Mustafa Kılıç

3-Mehmet Sait Ay

4-Bekir Uluğ

5-Şeyhmus Süleyman Aslan

6-Mahmut Akay

7-Abdulkadir Çakmak

8-Abdulkadir Karakuş

9-Abdulcebbar Güzel

10-Abdulhalim Çifçi

11-Mehmet Aslan

12-Faysal Demir

 

 13-Cemal Sümer.

Güncelleme Tarihi: 27 Eylül 2017, 15:18

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER