banner113

2014 Nobel Barış Ödülü Adayı CEMİL AYDOĞAN:Kürt Halkı Ve Ortadoğu Halklarına Önemli Bir Görevdüşmektedir

Mezopotamya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve 2014 Nobel Barış Ödülü Adayı CEMİL AYDOĞAN Ortadoğu süreci ile ilgili toplumsal görüşlerini aktardı .

2014 Nobel Barış Ödülü Adayı CEMİL AYDOĞAN:Kürt Halkı Ve Ortadoğu Halklarına Önemli Bir Görevdüşmektedir
BASIN AÇIKLAMASI
    
    Değerliarkadaşlarımız Irak Kürdistanının bağımsızlığa doğru gittiği,Suriye Kürdistanı,Rojava da  demokratik özerk bir sisteminkökleşmeye doğru önemli adımların atıldığı bir ortam yaşanmaktadır.
        Bu ulusal direnişler Emperyalistülkeler ve  yüz yıldır Kürdistanı sömürgestatüsünde tutan ülkeleri tedirgin etmiştir.
        Bu güçler Kürdistan da gelişenulusal ve toplumsal direnişleri boğmak amacı ile din adına, din ile alakası olmayanİslamiyet ve insanlık düşmanı olan İşid ismi ile karanlık ve vahşi katilleriörgütleyerek piyasa sürmüşlerdir.
       Bu saldırılar karşısında ülkemizdeve uluslar arasındaki sessizlik bizleri tedirgin etmektedir.Bu karanlıkprojeler karşısında Kürt halkı ve Ortadoğu halklarına önemli bir görevdüşmektedir.Bu görev iç ve dış güçlerin vurucu ve zehirli dişlerini sökmekamacı ile zorunlu bir görev haline getirmiştir.
      Bu görev Kürdistan halkınada tarihibir sorumluluk getirmektedir.Kürt halkı içinde demokrat ve yurtseverlikidiasında olan insanlara vazgeçilmez üç önemli görev düşmektedir.Ortadoğununsiyasi sigortası olan ve ortadoğuya barış meşalesi ile karanlığı yırtmaya adayolan Kürdistanı kurtarmak amacı ile şu görevler düşmektedir.
1.      Rojava da Kürt halkına maddi , manevi vebedeni olarak destek vermek ve her nevi onursal fedakarlığı yapmak.
2.      Ulaslararasında her nevi diplomatikçalışmalar yapılarak Irak siyasi bataklığından kurtarmak amacı ile bağımsız birKürdistan’ın hayata geçirilmesi sağlanmalıdır.
3.       Tüm Kürdistan halklarına hitapeden özgür iradeye dayalı ulusal ve toplumsal değerlerin esas alındığı , birulusal kongre hayata geçirilmelidir.
4.        Gazze ve Filistin üzerindekişiddet ortamının ortadan kaldırılması ve barış ortamının egemen olması içinyoğun bir çaba sarf edilmelidir .

          Tüm demokrat ,liberal,muhafazakar,sosyalist,kanaat önderleri,sivil toplum kurumları ,yerel ve yaygınmedya ,barış ve demokrasiden yana olan tüm siyasi partileri duyarlı olmayadavet ediyoruz.
     
      Cemil AYDOĞAN
Mezopotamya Gazeteciler                              
Cemiyeti Başkanı ve 2014              

Güncelleme Tarihi: 02 Ağustos 2014, 11:07

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER