banner113

1 EYLÜL DÜNYA BARIŞ GÜNÜ KUTLU OLSUN

1 EYLÜL DÜNYA BARIŞ GÜNÜ KUTLU OLSUN İLE İLGİLİ KUTLAMA MESAJLARINIZ

1 EYLÜL DÜNYA BARIŞ GÜNÜ KUTLU OLSUN

1 EYLÜL DÜNYA BARIŞ GÜNÜ BASIN AÇIKLAMASI

İkinci Dünya Savaşı 1Eylül 1939 günü Nazilerin Polonya’yı işgaliyle başlamıştı. Ardında 52 milyonu aşkın ölü 100 milyonlarca yaralı, sakat, acı gözyaşı ve enkaz yığını haline gelmiş şehirler, kasabalar bırakarak 1945 Mayıs’ında bitmişti. İnsanlık tarihinin gördüğü bu kanlı savaşın başladığı günü yani 1 Eylül’ü bütün dünya ulusları Dünya Barış günü olarak ilan ettiler. Yarım asırdır 1 Eylül Dünya Barış günü tüm dünyada çeşitli etkinliklerle yaşamakta ve yaşatılmaktadır.

Savaşlar insanlığın yıkımıdır. İnsanlık tarihinde yaşanan, savaşlarla gelen yıkımlar insanlığı derinden etkilemekte ve geleceğe güvenle bakılmasını engellemektedir
“Bugün dünyada savaş, açlık, yoksulluk ve salgın hastalıklar karşısında yaşam savaşını veren milyonlarca insan bulunuyor.

Yanı başımızda komşumuz Suriye’deki iç çatışmalarda çocukların da dâhil olduğu binlerce insan ölüyorken,  toplumların kaynaklarını savaş bölgelerinde yaşam koşullarının iyileştirilmesine ayırmak yerine, silahlanma yarışına girmesi insanlığın büyük bir çelişkisidir.

Savaş ve çatışma ile birlikte, insan yaşamını hiçe sayan, toplumda korku, yılgınlık, çaresizlik duygusu uyandırmayı amaçlayan ve masum insanları hedef alan, makam ve Rant  savaşları barış ortamı özlemine vurulan en büyük darbelerin başında gelmektedir.

Oysa barış, birbirinden farklı grupların, toplulukların ve ulusların bir arada yaşamalarının; demokratik ilkelerle, insan hak ve özgürlüklerine bağlı ortak değerler üzerinde farklılıklarını koruyarak ve zenginleştirerek gelişmelerinin, yoksulluk ve sefaletin yok edilerek eşitliğe doğru atılan adımdır. Ülkemizde barış ve huzurun sağlanması, korunması için çabaların sürdürülmesinde demokrat, aydın ve sivil toplum örgütlerinin aktif rol almasına bugün daha çok ihtiyaç vardır.

Bu nedenle Türkiye, bölgesinde ve Dünyada barış ve istikrarın sağlanması için tüm insanlığı işbirliği ve dayanışmaya çağrılar ısrarla sürdürmelidir.

Barışın, sevginin ve hoşgörünün paylaşılarak pekiştirildiği, savaşın, şiddetin, kavganın, öfkenin, kıyımların olmadığı bir dünyada KIZILTEPE SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI PLATFORMU olarak tüm insanların dostça, kardeşçe, paylaşımcı yaşaması dileklerimizle Dünya Barış Günü’nü kutluyoruz.

                                                       

              M. Şerif ÖTER

KIZILTEPE STK PLATFORMU SÖZCÜSÜ

Kızıltepe Çevre Gönüllüleri Derneği Başkanı Menduh Çakar 1 Eylül Dünya Barış Günü için  Basına bir basın metni yayınladı.

Dünyada Ülkemizde Bölgemizde son gelişen olaylar göndemi meşkul eden bu nahoş olaylar için 1Eylül Dünya Barış Günü mesajımızı bir kaç gün evvel yayınlamak gereğini duyduk.

MESAJIMIZ  DİYALOĞA  BARIŞA KARDEŞLİĞE HOŞGÜRÜYE ÖZGÜRLÜĞE DEMOKRASİYE  VESİLE OLMASI DİLEĞİ İLE KUTLAMAK İSTİYORUZ.Böyle devam etmesini diliyoruz.

1 Eylül “Dünya Barış Günü”  her sene dünyanın birçok ülkesinde çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. 1 Eylül 1939, faşist Almanya’nın Polonya’ya saldırısının ve böylelikle 2. Dünya Savaşının başlangıç tarihidir. 2. Dünya Savaşının sona ermesinin ardından Birleşmiş Milletler 1 Eylül ü  Dünya Barış Günü  ilan etti.

Emperyalist'lerin Barış ilanının ne kadar sahtekarca olduğunu 2. Dünya savaşından bu yana emperyalist çıkarlar uğruna yürütülen kanlı savaşlar ve katledilen milyonlarca masum insan gösteriyor.

Emperyalist'lerin barış çığırtkanlığı yaptığı bugün halen dünyanın bir çok yerinde ve özel olarak Filistin Suriye ve Irak’ta binlerce insan katlediliyor, sakat bırakılıyor. Her yıl milyonlarca insan savaş mağduru olarak göç yollarına düşüyor Dünyanın her yerini kan savaş sarmış durumda 1 dakikada 1 insan çatışmalarda hayatını kayıp ediyor.

Endişe verici bir durum Özgürlüğe Barışa susamış insanlar biran evvel huzur kardeşlik özgürlük ve demokrasinin gelmesi için el ele verip birlikte mücadele etmemiz gerekiyor.

1 Eylülü Dünya Barış günü ilan ederek barış gelmiyor.

Dünyamıza ve coğrafyamıza Barışın hakim olabilmesi. Dilimizden, kültürümüzden, eğitim ve öğretimden, kitle iletişim araçlarına, yazılı ve görsel basına kadar şiddet ve savaş dilini elememiz, ret etmemiz gerekiyor yerine Barışı sevgiyi, dostluğu, iyiliği, güzelliği, dayanışma ve yardımlaşmayı koyarak Barışa katkı sunabiliriz İşte bunun için

Her kesimin bu taşın altına elini koyması kardeşlik dostluk hoşgörü özgür insanca hakça bir yaşantı için çaba sarf etmeleri kardeş halklarla eşir bir şekilde yaşamak lazım.

Ülkemizde Silahların susması operasyonların durdurulması müzakere ve diyalogun sağlanması için içtenlikle mücadele etmemiz gerekiyor.

ÖLÜM  Acıdır    Allah kimseye öldürme ve öldürülmeyi nasip etmesin.Herkesin empati yapması göz yaşı ve acıyı içsileştirmesi  Barışa ve kardeşliğe giden yolda üzerine düşeni yerine getirmesidir.

Temennimiz bundan böyle Analar ağlamasın feryatlar yükselmesin ocaklar sönmesin kin ve nefret ortadan kaksın Barış kardeşlik ve hoşgörü hakim olsun.

Halkların Barış Özgürlük ve mutluluk içinde yaşayacağı savaş ve açlığın olmayacağı doğa ve insan kıyımlarının son bulduğu 1 Eylül Dünya Barış Günleri sevgi ve coşku içinde kutlamak istiyoruz.

Ne ezilenin olduğu nede ezenin olduğu İnsanca Hakça bir düzenin hayat bulduğu günler dileğimizdir. 1 Eylül Dünya Barış Günü Kutlu Olsun.

 

Menduh Çakar

Kızıltepe Çevre Gönüllüleri Derneği Başkanı

Güncelleme Tarihi: 01 Eylül 2012, 12:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER