banner113

Vali Cengiz’den KASGİAD’a Ziyaret…

Mardin Valisi Dr. Ahmet Cengiz Kızıltepe Aktif Sanayici ve Genç İşadamları Derneği’ni (KASGİAD) ziyaret etti.

Vali Cengiz’den KASGİAD’a Ziyaret…
KASGİAD Yönetim Kurulu Başkanı ve üyelerle bir araya gelen Vali Cengiz, sivil toplum örgütlerini önemsediklerini belirterek, dernek hakkında bilgi aldı. İşadamları ise Vali Cengiz’e elektrik kesintilerinden yaşadıkları sıkıntıları anlattı.

KASGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Seyithan Karaozan dernek çalışmaları hakkında kısa bir bilgi verdi. Kızıltepe’de işadamlarının ve şirketlerinin gelişmesine yönelik çalışmalar yaptıklarını dile getiren Karaozan, bunun neticesinde işadamlarının yurtiçi ve yurtdışına açılmalarına yardımcı oldukları bildirdi.

Karaozan: “İşadamlarının kurumsallaşması, ortaklıklarla büyümesi ve bunların sonucunda dışa açılımla yurtiçinde ve yurtdışında yeni yatırımlara girmelerinde yardımcı olacak çalışmalar gerçekleştirmekteyiz. Bu bağlamda seminer, kurs ve iş gezileri düzenlemekteyiz.” ifadelerini kullandı.

Kızıltepe halkının ve işadamlarının karşılaştıkları sıkıntıların da görüşüldüğü ziyarette son dönemde sıklaşan elektrik kesintileri ile ilgili de konuşan Karaozan: “Elektrik ile ilgili sıkıntılarımızın ana kaynağının kaçak elektrik kullanımı olduğu söyleniyor. Ancak ilimizde ve ilçemizde elektrik naklinde kullanılan tellerin eski ve ihtiyacı karşılayacak güçte olmadığı bilinmektedir. Bu tellerdeki elektriğin bir kısmı daha tel üzerinde iken kaybolmaktadır. Bu konu ile ilgili çalışmalar yapılırsa ihtiyacın karşılanmasında büyük bir adım atılmış olacağı düşüncesindeyiz.” talebinde bulundu.

Elektrik sorunu ile ilgili sık sık toplantılar gerçekleştirdiklerini ifade eden Vali Cengiz ise, sıkıntının giderilmesine yönelik çalışmaların yapıldığını ve en kısa sürede sonuca ulaşacaklarını söyledi.

Vali Cengiz’e Kızıltepe Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş’te eşlik etti.

Güncelleme Tarihi: 17 Aralık 2013, 17:15

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER