banner113

MÜSİAD MARDİN HEYETİ BERLİN’DE

MÜSİAD Mardin şubesi Almanya’nın Berlin şehrine ticaret ve iş gezisi düzenledi.

MÜSİAD MARDİN HEYETİ BERLİN’DE

         MÜSİAD Mardin şube başkanı Mehmet Ali Dündar, Mehmet Nurettin Kasap, Ferhat Bilge, Mehmet Şahin Taş, Abdurrahman Kılıç, Veysel Öndeş, Lokman Günlüoğlu ve Asım Çelik’ten oluşan heyet Berlin’de dört gün süren incelemelerde bulundu. Berlin’de düzenlenen inşaat ve yapı fuarını gezen heyet inşaat sektöründe son yenilikleri görme fırsatı buldu. Değişik kurum ve firmalarla ikili görüşmeler yapan MÜSİAD Mardin heyeti, Almanya’da ki iş adamlarıyla ortak yatırım konularını araştırdı.

        İş gezisiyle ilgili bir açıklama yapan MÜSİAD Mardin Şube Başkanı Mehmet Ali Dündar gezinin üyeleri için verimli olduğunu söyledi. Dündar “ üyelerimizi  yabancı iş adamlarıyla buluşturmak, iş imkanlarını görmek için Berlin’e dört günlük bir gezi düzenledik. Üyelerimizin özelikle Almanya’da ki Türk iş adamlarıyla ortaklık yapma imkanını sağlamak hedefindeyiz. Almanya ‘da gıda, inşaat ve şirket ortaklıkları üzerine araştırma yapmaya çalıştık. Buna paralel olarak ilk gün Berlin sanayi ve ticaret odası temsilcileriyle MÜSİAD Berlin Şubesinde bir araya gelerek ortak girişim konularını masaya yatırdık. Berlin’de ticari yatırımlara devletin destek programlarını beraberce inceledik” dedi.

         Dündar “Berlin inşaat ve yapı fuarında yaptığımız incelemelerde de yeni nesil inşaat sektörünün gelişimini görme şansı bulduk. İş adamlarımız Alman ve farklı ülkelerin iş adamlarıyla ikili görüşmeler yaparak ticaret koşularını inceledi. Gördüğümüz ilgi ve yakınlık bizleri Berlin’de ki iş adamları ile ortak iş yapma konusunda heveslendirdi. MÜSİAD Berlin Şube Başkanımız Sayın Veli Karakaya’nın ilgi ve destekleriyle bir çok farklı firma ile irtibat sağladık. Heyetimiz gezinin son gününde İslam Müzesi, Bergama Müzesi ve Mezopotamya Müzesi başta olmak üzere Berlin’in tarihi ve turistik bölgelerini de gezme fırsatı buldu” dedi.

Güncelleme Tarihi: 24 Şubat 2014, 21:15

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER