banner113

Müsiad “Işid Terörüne Dur Denmelidir”

MÜSİAD Mardin Şubesi olağan üye toplantısında güncel konular değerlendirildi. Şube Toplantı salonunda yapılan toplantıda son dönemde yaşanan ekonomik ve sosyal gelişmeler masaya yatırıldı.

Müsiad  “Işid Terörüne Dur Denmelidir”

Toplantıda şunlar dile getirildi."Yakında kutlayacağımız Kurban Bayramının İslam coğrafyasına barış ve huzur getirmesini dileyen MÜSİAD  Mardin Şube başkanı Mehmet Ali Dündar  konu ile ilgili yaptığı açıklamada,  Ülkemizde  ve yakın çevremizde meydana gelen gelişmelerin İlimizi yakından ilgilendirdiğini söyledi.Dündar ‘’ Son aylarda çevremizde yaşadığımız terör olayları nedeni ile büyük insanlık dramları yaşanmaktadır.Irak ve Suriye’ de şiddetini arttırarak devam eden IŞİD vahşeti , insanın çağımızdaki yüz karası olarak durmaktadır.Bir terör örgütü olan ve birilerinin kurgusu olduğu her halinden belli olan  IŞİD ‘in sivil ve masum insanlara uyguladığı zulüm kabul edilemez.Yakın zamanda Şengal’de ve Irak ‘ın Musul bölgesinde uygulanan terör, son dönemlerde Rojava ‘da ve özellikle Kobane’ de has safhaya ulaşmıştır. Dini alet ederek yapılan İŞID terörü  hiçbir insani, vicdani ve ahlaki temele oturmamaktadır. Global Güçlerin göz boyama hava saldırıları bu terörü sona erdirmeyecektir. Her kesimin IŞİD terörüne karşı güç birliği yaparak karşı durması gerekmektedir.’’ Dedi

“ÇÖZÜM SÜRECİNE SAHİP ÇIKMALIYIZ”

IŞİD terörüne karşı Türkiye ‘den beklentilerin Reel ve Objektif olması gerektiğini dile getiren Dündar, çözüm sürecinin bu konuya bağlı sekteye uğratılma çabalarına karşı olduklarını söyledi. Dündar ‘’Sürekli dile getirdiğimiz gibi çözüm süreci ve Kürd sorunun çözümü en büyük yatırımımızdır. Çözüm sürecinin devamı Ülkemizin geleceğinin teminatıdır. Güneyimiz’de IŞİD zulmüne uğrayan Kürd kardeşlerimize her türlü yardım yapılmalıdır. Ülke olarak yaptığımız sahiplenmenin, Devletin en üst kurumları tarafından  dile getirilmesi bu konuda ki tavrımızı ortaya koymaktadır.Çözüm sürecini IŞİD terörü ile bağdaştırıp akamete uğratma çabalarını vicdani bulmuyoruz.IŞİD terörü ile mücadelenin topyekün yapılması ve çözüm sürecinin sağlıklı bir şekilde  devam etmesi en büyük beklentimizdir.’’diye konuştu.

“EKONOMİMİZ BÜYÜMEYE DEVAM EDİYOR”

Türkiye‘de ekonomik gelişmeleri değerlendiren Dündar,  Ülke ekonomisinin 19 çeyrek aralıksız büyüdüğünü, bununda  ekonomik geleceğimize olumlu bir hava kattığını söyledi.Dündar ’’Türkiye ikinci çeyrekte de %2.1 büyüme gösterdi.Yaşadığımız tüm olumsuz koşullara rağmen 19 çeyrek sürekli büyüyen ender ekonomilerden biri olduk.Bölge ülkelerine IŞİD terörü yüzünden ihracatımızın düşmesi olumsuz bir hava ve sıkıntı yaratmıştır.  Ülkenin ekonomik , sosyal ve siyasal alanda eşgüdümlü gelişmesi önem arz etmektedir. MÜSİAD'ın her ayın son iş gününde açıkladığı Satın Alma Müdürleri Endeksi (SAMEKS )’  in Eylül ayında ‘da 50 baz puan üzerinde seyretmesi, büyümenin devam edeceğini göstermektedir.Sanayi üretiminde yaşanan büyüme 3. Çeyrekte büyümemize olumlu katkı sağlayacaktır.Yakın zamanda  yenilenen Dış Ekonomik İlişkiler Kurulunun (DEİK) başkanlığına 4. Dönem genel başkanımız Sayın Ömer Cihat Vardan ‘nın seçilmesi önemli bir gelişme olmuştur. DEİK;  bugünden sonra daha aktif ve kapsayıcı çalışmalar sergileyecektir.’’ Dedi

26-30 Kasım 2014 tarihlerinde düzenlenecek olan MÜSİAD   Fuarı ve Uluslar arası İş Forumuna{ IBF } 82 ülkeden 7000 iş adamının katılacağını ve büyük bir organizasyona ev sahipliği yapacaklarını dile getiren Dündar, ülke ekonomisine MÜSİAD ‘ın katkısının devam ettiğini söyledi. MÜSİAD ‘ın bugün itibari ile Türkiye’nin 81 İlinde Şube ve Temsilciliğe ulaştığını, Dünya’nın önemli merkezlerinde de Şubeleşmeye devam ettiğini belirten Başkan Dündar, dernek olarak Ülkenin ekonomik büyümesine ve tanıtımına yönelik çalışmalarının devam edeceğini söyledi.

Güncelleme Tarihi: 01 Ekim 2014, 19:27

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER