MÜSİAD DOST MECLİSİNDE İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ KONUŞULDU

MÜSİAD Mardin Şubesinin geleneksel olarak yaptığı Dost Meclis’inin bu haftaki konukları Çalışma ve İş Kurumu Mardin İl Müdürlüğü yetkilileri oldu.

MÜSİAD  DOST MECLİSİNDE İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ KONUŞULDU

Derneğin toplantı salonunda yapılan dost Meclisine Çalışma ve İş Kurumu Müdürü Mehmet Akın, Şube Müdürleri Abdul Aziz Özen,Fatma Pınar Ertürk, Uzman Erdal Sağlam,OSB Müdürü aynı zamanda İş Güvenliği Uzmanı Abdullah Ensari ile Donanım Ortak Sağlık ve Güvenlik Birimi yetkilisi Dr. Yaşar Ekin katıldı.

            Üyelerin yoğun ilgi gösterdiği toplantıda 1 ocak 2014 yılında yürürlüğe giren 6331 Sayılı  İş Sağlığı ve güvenliği Kanunu masaya yatırıldı. Kısa bir açılış konuşması yapan MÜSİAD Mardin Şube Başkanı Mehmet Ali Dündar, yeni İş Sağlığı ve Güvenliği yasasının önemine değinerek bu toplantının gerçekleştirdiğini söyledi.

            Toplantıda söz alan Çalışma İş Kur Müdürü Mehmet Akın yeni yasanın iş verenlere ve çalışanlara getirdiği sorumlulukların önemli olduğunu dile getirdi. Akın ‘’ 6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Yasası 1 Ocak itibari ile yürürlüğe girmiştir. Bu kanunun ana amacı iş kazalarını önlemek ve çalışanların sağlığını gözeten tedbirlerin artırılmasına yöneliktir. Her ne kadar iş verenlere bir yük  gibi his edilse de sonradan oluşacak zararları bertaraf etme açısından işletmelerin lehinde bir kanundur. Bu yasa ile çalışan ve iş verenlerin sorumlulukları ortaya konularak daha karlı ve verimli bir istihdamın önü açılmaktadır.’’dedi

            Çalışma ve İş-Kur adına yasanın tanıtımını içeren sunumu kurumun uzmanlarından Erdal Sağlam yaparak katılımcıların sorularına cevaplarla sunumunu tamamladı.

            İş Sağlığı  ve konusunda şuan da Mardin’deki tek yetkili firma olan Donanım Firmasının yetkilisi Dr. Yaşar Ekin ise, yasanın pratikteki uygulamaları ile işletmelerin karşılaştıkları yada karşılaşacakları sorunlar hakkında bilgi verdi.

            Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Abdullah Ensari, OSB’deki firmaların ve işletmelerin bu yasa ile çalışma alanında daha rantabl çalışma koşullarına ulaşacağını ifade ederek yasanın her yönüyle iyi bilinmesi gerektiğinin dile getirdi.

           

‘İŞLETMELER İŞ GÜVENLİĞİ UZMANI VE HEKİM BULUNDURMAK ZORUNDA’

MÜSİAD Mardin Şube Başkanı Mehmet Ali Dündar katılımcılara davetlerini kabul ettikleri için teşekkür etti. Dündar, ‘’ 1 Ocak 2014 tarihi ile yürürlüğe giren 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Yasası işletmelerimiz ve üyelerimiz tarafından detaylı olarak incelemelidir. Bu yasa çalışma koşularını iyileştirerek iş kazalarının önüne geçmeyi, çalışanlarının sağlığını ve verimliliği artırmaya yöneliktir. Tehlike arz eden her sektör bu tarihten itibaren iş güvenliği uzmanı, hekim ve bazı koşullarda hemşire gibi sağlık görevlisini istidam etmek zorundadır. İlk bakışta iş verenlerimize ekstra bir yük getirildiği his edilen bu yasada maliyetlerinin yüzde 85’ne kadarını bakanlık karşılamaktadır. Üyelerimizin ve kamuoyunun bu yasaya olan dikkatlerini artırma adına yaptığımız bugün ki toplantıda uzmanlarımızın verdiği bilgiler bizleri aydınlatmıştır.Yasanın etkin ve faydalı bir şekilde işlemesi için tüm işletmelerimizin çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğünden bilgi almaları önem arz edecektir.’’ Şeklinde konuştu.

Dost Meclisi plaket takdimi ardından dilek ve temennilerle sona erdi.

Güncelleme Tarihi: 07 Ocak 2014, 23:24

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER