banner113

Müsiad Dost Meclisi Derikte Misafirini Ağırladı

MÜSİAD’ın geleneksel olarak düzenlediği dost meclisi bu hafta Derik Kaymakamı Ahmet Demirci’nin katılımı ile Derik ilçemizde yapıldı.

Müsiad  Dost  Meclisi Derikte Misafirini Ağırladı
 MÜSİAD üyesi    Ferhat Bilge’nin ev sahipliğinde Derik öğretmen evi toplantı salonunda yapılan dost meclisine Derik Kaymakamı Ahmet Demirci, Derik iş adamları ve MÜSİAD üyeleri katıldı. Toplantının ana gündemi olan Derik ekonomisi masaya yatırıldı.

       Toplantıda söz alan Derik Kaymakamı Ahmet Demirci  MÜSİAD  Mardin Şubesinin Derik’te yaptığı toplantıdan ve kendisinin davet edilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Demirci ‘’MÜSİAD’ın ilçemizde dost meclisini toplamasından dolayı memnunuz. Derik ekonomik potansiyeli yüksek ancak değerlendirilemeyen bir ilçemizdir. Tarımsal alanda ve hayvancılık alanında Derik’te yapılabilecek yatırım olanakları mevcuttur. Derik yüz ölçümü olarak ilimizin en büyük ilçesidir. Madencilik alanında çimento ham madde yatakları, mermer yataklarımız mevcuttur . Bağlantı  yollarımızın duble yola  dönüştürülmesi halinde lojistiğin ve iletişimin güçleneceğini ön görmekteyiz. Tekstil dikim atölyelerinin ilçemize kazandırılması ile istihdam konusunda aşama kaydedebiliriz. Kaymakamlık olarak bu konuda çalışmalarımız devam etmektedir. Tarım sanayisinin Derik’te yaygınlaşması için yatırımcılarımızdan destek bekliyoruz. MÜSİAD Mardin Şubesinin duyarlılığı için kendilerine teşekkür ediyorum’’ dedi.

     Derikli iş adamlarından Yusuf Tutal ise bu tür toplantıların Derik ve ekonomisini gündeme taşıması açısından önemli olduğunu söyledi. Tutal  MÜSİAD’ın  Derik’te Mardin’in her kesiminden  iş adamlarını bir araya getirerek Derik’in yayımına katkı sunduğunu söyledi.

      Dost meclisinde konuşan MÜSİAD Mardin Şube Başkanı Mehmet Ali Dündar, Kaymakam Ahmet Demirci’ye katılımlarından dolayı teşekkür ederek, ilçelerimizin ekonomik potansiyellerini ortaya çıkarmak için bu toplantıları yapmaya devam edeceklerini söyledi. Dündar ‘’Başta Derik ilçemiz olmak üzere özel sektör yatırımlarını daha  az alan ilçelerimizi gündeme taşımak için bugün burada toplandık Derik’in hak ettiği çehreye kavuşması için her kesimin çaba harcamasını önemli buluyoruz. Derik ilçemiz tarım, tarım sanayisi, madencilik, hayvancılık ve kırsal turizm alanında geliştirilebilecek potansiyele sahiptir. Sayın Kaymakamımızın başkanlığında Mardin’li  ve Derik’li iş adamlarımızı bir araya getirerek yatırım olanaklarını görüşeceğiz. Derik’te  tarım sanayisi alanında mutlaka bir sektör kümelenmesinin alt yapısı oluşturulmalıdır. Halhal zeytin çeşidi gibi ilçeye özgü ürünlerin markalaşması ve geliştirilmesi konusunda çalışmalar yapılmalıdır’’ dedi.

       Dost meclisi plaket takdiminin ardından dilek ve temennilerle sona erdi.

Güncelleme Tarihi: 12 Şubat 2014, 17:57

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER