banner113

MÜSİAD BAYRAMDA SURİYELİ ÇOCUKLARI GİYDİRDİ

MÜSİADMardin Şubesinin Geleneksel iftar programı Midyat Suriyeli Geçici Konaklama Kampında yapıldı.

MÜSİAD  BAYRAMDA SURİYELİ ÇOCUKLARI GİYDİRDİ

Mardin Valisi MustafaTaşkesen,MÜSİAD  Genel Başkan Yardımcısı KemalYaman Karadeniz,  Vali Yardımcısı Ali İkram Tuna, Mardin İlEmniyet Müdürü Mehmet Şahin, İl Jandarma Komutanı  Alaattin Karsavuran, Midyat Kaymakamı Oğuzhan Bingöl, Midyat Belediye BaşkanıŞehmuz Nasıroğlu ile MÜSİADMardin üyeleri katıldı. İftar ve 1761 Suriyeli çocuğa giyim dağıtım programı, çadırkentte ,Suriyeli yetim çocuklar ve ailelerinİn katılımıyla gerçekleştirildi .

   Kur’an tilaveti ile başlayan İftar programında konuşan Mardin valisi MustafaTaş kesen  programdan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Vali Taşkesen “Bu yılın beklide  en anlamlı ve en önemli iftar programında bulunuyoruz. MÜSİADMardin Şubesi Başkanını ve üyelerinikutluyorum .Üç yıldır misafir etiğimiz ve devletimizle, milletimizle ,STK’larımızla beraber her türlü desteğimiziverdiğimiz Suriyeli kardeşlerimizle ve bir arada iftar açmaktan memnuniyet duyuyorum .Yerinden, yurdundan koparılmış bu insanlara her türlü destek büyük önem taşımaktadır. Umut ediyoruz ki Suriye’deki  iç savaş biran önce biter ,Suriyeli misafirlerimiz bundan sonraki bayramları evlerinde karşılarlar.MÜSİADMardin şubesinin  bu akşam Midyat’ta  1700’den fazla Suriyeli çocuğa giyim yardımında  bulunması bizleri memnun etmiştir ”dedi.

İftar programında misafirleri selamlayan MÜSİADMardin Şube Başkanı Mehmet Ali Dündar Programın amacı hakkında bilgiler verdi .Dündar “BugünMÜSİAD Ailesi olarak iftarımızı Suriyeli yetim kardeşlerimizle açmış olmaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz .MÜSİADMardin şubesi üyelerinin katkılarıyla kampta ikamet eden 1761 çocuğumuza bayramlık elbise dağıtımı yaptık.İstedik ki  kampta yaşayan çocuklarımızı bir nebze olsun sevindirip ,bayramı daha mutlu bir şekilde karşılamalarını sağlamaktı .Yakın çevremizde yaşanan insanlık zulümlerinin bir an önce sona ermesi en büyük dileğimizdir. Bu organizasyona katkılarından dolayı, başta Midyat kaymakamımız sayın Oğuzhan Bingöl olmak üzere ,kamp sorumlu ve çalışanlarına ,MÜSİAD  Mardin’in  Midyatlı üyelerine ve MÜSİADMardin üyelerine teşekkür ediyoruz “dedi.

İftardan sonra iftara katılan Suriyeli yetim çocuklar ve ailelerine hediyeleriVali, MÜSİADMardin Şube Başkanı ve protokol davetlileri tarafından tek tek dağıtıldı program dilek ve temennilerle sona erdi

Güncelleme Tarihi: 26 Temmuz 2014, 15:47

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER