banner113

Kongo’lu işadamları Kızıltepe’li iş adamları ile bir araya geldi.

TUSKON’un düzenlediği Türkiye – Doğu Afrika Ticaret Köprüsü kapsamında Türkiye’ye gelen Kongo’lu iş insanları Kızıltepe’li iş adamları ile bir araya geldi.

Kongo’lu işadamları Kızıltepe’li iş adamları ile bir araya geldi.
Gaziantep’ten sonra Mardin’e çıkarma yapan Demokratik Kongo ve Kongo Cumhuriyeti'nden iş insanları, Kızıltepe Aktif Sanayici ve Genç İşadamları Derneği’nin (KASGİAD) misafiri olarak Kızıltepe ve Mardin’de çeşitli programlara katıldı. İlk olarak dernek başkanı Seyithan Karaozan’ı DATSAN TRAFO’da ziyaret eden işadamları trafo üretim aşamaları hakkında bilgi aldı. Afrika’lı işadamlarına trafo üretimi ile ilgili bilgi veren KASGİAD Başkanı Seyithan Karaozan “TUSKON’a bağlı derneklere üye işadamları olarak daha önce birçok yabancı işadamları ile bir araya gelmiştik. Ancak KASGİAD olarak Afrika’dan ağırladığımız ilk heyet olan Demokratik Kongo ve Kongo Cumhuriyeti iş heyetini Kızıltepe’de görmekten büyük memnuniyet duyduk. Üyelerimiz başta Irak olmak üzere bir çok ülkeye ihracat gerçekleştirmektedir. Bundan sonra özellikle yurt dışına yapacağımız ticaret gezileriyle işadamlarımızı Afrika’ya açmayı hedeflemekteyiz. Bu konuda her zaman üye işadamlarımızın destekçisi olacağız.” diye konuştu.



Daha sonra KASGİAD dernek merkezinde Yönetim Kurulu Üyeleri ile Kızıltepe kültürünü yansıtan yer sofrasında yemekte bir araya gelen Demokratik Kongo ve Kongo Cumhuriyeti'nden iş insanları ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirdi. “Mardin’li insanlar çok sıcak kanlı, bu samimi ortamla bizleri tanıştıran başta TUKSON, GÜNSİAF ve KASGİAD yetkililerine ve üyelerine teşekkür ediyoruz. Sizleri de ülkemizde görmekten büyük memnuniyet duyacağız ve geldiğinizde rehberiniz biz olacağız.” diye konuştu.



Misafir iş insanları Kızıltepe’deki ziyaretlerden sonra MARİAD ve KASGİAD tarafından Erdoba Elagans Otel'de düzenlenen toplantıya katıldı. Demokratik Kongo ve Kongo Cumhuriyeti'nden gelen 21 iş insanı Mardinli iş adamlarını kendi ülkelerinde yatırım yapmaya davet etti. Toplantıya Mardin İş Adamları Derneği Başkanı M. Ali Babaoğlu, Kızıltepe Aktif Sanayici ve Genç İşadamları Derneği Başkanı Seyithan Karaozan, Mardin Sanayi ve Ticaret Odası Meclis Başkanı Kenan Özçelik, Demokratik Kongolu iş adamı Mösyö Roland, Kongo Cumhuriyeti'nden Mösyö Paskal, Mardin Belediyesi Özel Kalem Müdürü Sıraç Ballı ve MARİAD ve KASGİAD üyesi iş adamları katıldı.

Dernek başkanlarının konuşmalarının ardından söz alan Mardin Sanayi ve Ticaret Odası Meclis Başkanı Kenan Özçelik yaptığı konuşmada Anadolu insanının ülkesi için ne tür fedakârlıklar gösterdiğini bugün bu toplantıda bir kez daha şahit olduklarını söyledi. Özçelik, “Afrika ve Türkiye arasında ticaret köprüleri inşa eden TUSKON’a teşekkür ediyoruz. Afrika nere Mardin nere, ama bu insanları Türkiye’ye getirip iş adamları ile buluşturmak hiç kimseye nasip olmuyor. Bu gibi çalışmaların ülkemiz ve 150 yıldır sömürülen Afrika insanına hayırlı olmasını diliyorum.” ifadelerini kullandı.

Türkiye’yi TUSKON aracılığı ile tanıdıklarını belirten Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nden gelen iş adamı Mösyö Roland, "Kongo’da yatırım yapmak isteyen samimi Türkiye’li iş adamlarına tercüman olmaya her zaman hazırız. Türk iş adamları ile iş yapmak çok büyük bir kazanç. Türkiye’deki kardeşlerimi Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nde yatırım yapmaya davet ediyorum. Kapımız her zaman açıktır.” diye konuştu.

Daha sonra Afrika’dan gelen iş adamlarına KASGİAD Başkanı Seyithan Karaozan ve MARİAD Başkanı M. Ali Babaoğlu tarafından plaket verildi. Toplantı sonunda Kızıltepe’li ve Mardinli iş adamları ile Afrikalı iş insanları karşılıklı ticaret için görüş alışverişinde bulundu.

Güncelleme Tarihi: 14 Şubat 2014, 23:48

Furkan

YORUM EKLE
YORUMLAR
Abdulvahap kılınç
Abdulvahap kılınç - 3 yıl Önce

Bu girişim olumlu ancak daha fazlasına ihtiyaç var k.tepe potansiyeli olan bir ticaret platformudur

SIRADAKİ HABER