banner113

KASGİAD’ta Hedef Doğu Afrika…

Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) Gaziantep’te düzenlediği Türkiye-Doğu Afrika Ticaret Köprüsü ile Doğu Afrika’daki 11 ülkeden gelen misafir işadamlarını Türk iş dünyasıyla buluşturdu.

KASGİAD’ta Hedef Doğu Afrika…
 Gaziantep’teki programa Burundi, Cibuti, Etiyopya, Eritre, Kongo, Kongo Demokratik Cumhuriyeti, Kenya, Ruanda, Somali, Tanzanya ve Uganda olmak üzere 11 ülkedeki 107 firmayı temsil eden 132 Afrikalı işadamı; Türkiye’den de 350 işadamı katıldı. 5 bin ikili iş görüşmesinin gerçekleştiği organizasyonda Türkiye’nin ihracatını artıracak çok sayıda anlaşma gerçekleşti.

Kızıltepe’den de sekiz işadamının katıldığı ticaret köprüsünde Afrika’dan gelen işadamlarıyla verimli görüşmeler gerçekleştirildi. Kızıltepe Aktif Sanayici ve Genç İşadamları Derneği (KASGİAD) Başkanı Seyithan Karaozan yaptığı açıklamada, bu programlarla Güneydoğu’nun ve Kızıltepe’nin dünya ile temasa geçtiğini söyledi. Bölgeden birçok ülkeye ihracat yapıldığını söyleyen Karaozan, Afrikalı işadamlarının kaliteli ürünleri çok ucuz fiyata bölgelerinden temin edebileceklerini kaydetti. Türkiye-Doğu Afrika Ticaret Köprüsü’ne gıda, tarım, kozmetik ve kişisel bakım, halı, tekstil, çelik ev aletleri, ev ve ofis mobilyaları alanlarında alıcılar, ithalatçılar, distribütörler ile bu ürünleri imal eden yerli işadamları katılarak ürünlerini tanıttı.

Güncelleme Tarihi: 12 Şubat 2014, 16:05

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER