banner113

KASGİAD Vali Dr. Ahmet Cengiz’i Makamında Ziyaret Etti.

Kızıltepe Aktif Sanayici ve Genç İşadamları Derneği (KASGİAD) Yönetim Kurulu üyeleri Mardin Valisi Dr. Ahmet Cengiz’i ziyaret etti.

KASGİAD Vali Dr. Ahmet Cengiz’i Makamında Ziyaret Etti.
KASGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Seyithan Karaozan, 150 üyesi ile Kızıltepe’de faaliyet gösteren bir STK olduklarını belirtti. Dernek olarak bölge ekonomisinde rol alan işadamlarının kurumsallaşması, ortaklık kültürü ile büyümelerinin teşvik edilmesi ve dışa açılımla yurtdışında ticaret yapmalarına zemin oluşturma çabası içinde olduklarını söyledi. Bu çalışmaların başarılı olabilmesi için eğitim, seminer, kurs, yurt içi ve yurt dışı geziler ve programlar düzenlediklerinden bahseden Karaozan: “2013 yılı içerisinde Fas, Kazakistan ve Kırgızistan’a yurt dışı ticaret gezileri düzenledik. Haziran ve kasım ayı içerisinde TUSKON tarafından düzenlenen Dünya Ticaret Köprüsü programlarına katıldık. Üyelerimize yönelik birçok seminer ve eğitim düzenledik. Bu programlarla üyelerimizin günümüz ticaretinde rekabet edebilir duruma gelmelerine yardımcı oluyoruz.”dedi. Karaozan ayrıca yeni iş kurmak isteyen girişimciler için KOSGEB ile birlikte yürütülen Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri ile 120 kişiye eğitim verdiklerini söyledi.

 

Mardin Valisi Dr. Ahmet Cengiz ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Mardin’de bu şekilde çalışmalar yapan derneklerin önemsenmesi gerektiğini söyleyen Vali Cengiz dernek çalışmalarını faydalı bulduğunu ve işadamları için KASGİAD’ın bir fırsat olduğunu söyledi.

Daha sonra KASGİAD Başkanı Seyithan Karaozan, Kazakistan’dan getirdikleri yöresel motiflerle işlenmiş satranç takımını Vali Cengiz’e sundu. Ziyaret birlikte çekilen hatıra fotoğrafı ile sona erdi.

Güncelleme Tarihi: 28 Kasım 2013, 14:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER